loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Emir, Yenidoğan’da vatandaşların ‘yıkım korkusu’nu dinledi

CHP’li Emir, Yenidoğan’da vatandaşların ‘yıkım korkusu’nu dinledi
Tarih: 30.09.2016 - 12:40
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara’nın Altındağ ilçesinin Yenidoğan semtinde evleri ve dükkanları yıkılan ve yıkılacak olan vatandaşları, mahallerinde ziyaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara’nın Altındağ ilçesinin Yenidoğan semtinde evleri ve dükkanları yıkılan ve yıkılacak olan vatandaşları, mahallerinde ziyaret etti. CHP Emir, vatandaşlara hiçbir tebligat yapılmadan keyfi bir yıkım işlemi yapıldığını belirterek, “İnsanlar, herhangi bir tebligat yapılmadan, eşyalı evlerinden bir çırpıda çıkartılıyorlar ve bir sürü dram yaşatıyorlar” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Emir, beraberindeki CHP Altındağ İlçe Başkanlığı yöneticileriyle ağırlıkla gecekondu evlerin bulunduğu ve yıkımına başlanılan Altındağ’ın Yenidoğan semtinde incelemelerde bulundu. Emir’e yaşadıkları sorunları anlatan vatandaşlar, hiçbir hukuki süreç işletilmeden evlerini yıkıldığını belirterek, “Başka ilçelerde, örneğin Yenimahalle’de, Çankaya’da belediye proje ve planla geliyor vatandaşlarla konuşuyor; burada ise kimse gelip bize görüşlerimizi sormuyor. Yıkım kararı alınıyor, bunu bile bize tebliğ etmiyorlar; ‘evlerinizi yıkıyoruz, boşaltın’ diyorlar. Çıkmayanların elektriğini, suyunu kesiyorlar. Kentsel dönüşüm yok, herhangi bir uygulama hayata geçirilmeyecek, yeşil alan yok, tebligat yapılmadan polis geliyorlar, ‘boşaltın yıkacağız’ deniyor. Neye göre hangi evler yıkılacak, burası ne olacak hiçbir plan yok; her halde birilerine peşkeş çekilecek buraları. Mülkiyet hakkı burada tamamen bitmiş durumda” dedi.

CHP’li Emir: Belediye, polis hukuksuz iş yapıyor

CHP’li Emir, Altındağ’ın gelir seviyesi düşük Yenidoğan ve diğer semtlerinde başta belediye olmak üzere kamu kurumlarının hukuksuz işlem yaptığını ve bunun sonucunda vatandaşları mağdur ettiğini dikkat çekerek şöyle dedi:

“İdarenin buradaki değerli arsalara el koyma çabası ve telaşı olduğunu görüyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında insanların yaşayabileceği sağlıklı konutlar üretmek yerine insanlar bir çırpıda herhangi bir tebligat dahi yapılmadan, eşyalı evlerinden, işyerlerinden ediliyor. Bu arada bir süre dram yaşanıyor. Biraz önce bir teyzeyi gördük tek başına yaşıyor; Belediye de diyor ki ‘Gel bana borçlan seni ev sahibi yapacağım’. Bu olamaz! İnsanların haklarını aramaları için hukuk yollarını da tıkadılar. Son torba yasayla vatandaşlarımızın yargıya gitmesinin önüne geçtiler. Ancak hiç olmazsa burada vicdan sahibi idareciler olarak insanların sıkıntılarını gidermek konusunda birşeyler yapmak zorundalar. Kira yardımı yapılması gerekmekte; geçici de olsa konutlara yerleştirilmeliler. En azından günlük ihtiyaçlarını karşılamak noktasında bir çaba sarf etmeleri lazım. Ama bu çabaların hiçbiri yok. İnsanlar daha fazla mağdur edilmemeli; vatandaşlarla uygun anlaşma sağlandıktan sonra yıkım yapılmalıdır” dedi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları