loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu: Canlı hayvan ve et ithalatına verilen milyar dolarlar çiftçiye verilmiyor

CHP'li Gaytancıoğlu: Canlı hayvan ve et ithalatına verilen milyar dolarlar çiftçiye verilmiyor
Tarih: 21.03.2018 - 17:48
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM Genel Kurul’da AKP’nin hayvancılık politikasını değerlendirdi.

CHP’li Gaytancıoğlu; “Maalesef, artık yem fiyatları ile süt fiyatları eşitlendi. Böyle hayvancılık yapılmaz. Kısacası, inekler ithal, yem ithal, saman ithal, AKP yerli ve milli” dedi.

AKP'nin hayvancılık politikasının artık tamamen iflas ettiğini ifade eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, et fiyatlarını düşüremeyen AKP hükümetinin üreticiyi desteklemek yerine çözümü ithalatta bulduğunu belirtti.

Canlı hayvan ve et ithalatına verilen milyar dolarlar çiftçiye verilmiyor

AKP’nin son yedi yılda 6 milyar doları aşan dövizi, canlı hayvan ve et ithalatına verdiğini dile getiren CHP’li Gaytancıoğlu, bu paranın yarısının bile çiftçiye verilmediğini TBMM Genel Kurulu’nda hatırlattı.

Yem fiyatları neden enflasyonun çok üzerinde

Hayvancılıkta en önemli maliyetin yem fiyatları olduğunu ve yem fiyatlarının enflasyonun çok üzerinde arttığını dile getiren CHP’li Gaytancıoğlu, “çünkü dolar artıyor. Bir zamanlar üretici bir tarım ülkesi olan Türkiye, yem ham maddeleri olan buğday, arpa ve mısırda net ithalatçı, başka bir değişle, yemin yüzde 45'i ithal ham maddeyle elde ediliyor. Maalesef, artık yem fiyatları ile süt fiyatları eşitlendi. Böyle hayvancılık yapılmaz. Kısacası, inekler ithal, yem ithal, saman ithal, AKP yerli ve milli” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları