loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu sordu: TKDK kaynakları FETÖ’cülerce, FETÖ’cülere mi kullandırıldı?

CHP'li Gaytancıoğlu sordu: TKDK kaynakları FETÖ’cülerce, FETÖ’cülere mi kullandırıldı?
Tarih: 16.04.2018 - 15:27
Kategori: Siyaset

Daha önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca Türkiye kırsalını geliştirmek için harcanan paranın doğru yönde kullandırılıp kullandırılmadığının sonuçlarının incelenmesi için araştırma önergesi veren Gaytancıoğlu, konuyla ilgili ayrıca soru önergesi verdi. ...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca Türkiye kırsalını geliştirmek için harcanan paranın doğru yönde kullandırılıp kullandırılmadığının neden ve sonuçlarının incelenmesi ve konunun tüm boyutları ile araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istemişti.

Konu ile ilgili ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Gaytancıoğlu önergesinde, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) kurulduğu 11 yıldan beri Türkiye tarımında yaklaşık 7 milyar TL’lik yatırımın gerçekleşmesini sağlamış ve bu yatırımlara 3,5 milyar TL’lik hibe desteği temin etmiştir. Hibelerin ağırlıklı bir bölümü hayvancılık destekleri olmasına rağmen Türkiye hayvancılığı artık net ithalatçı bir konuma gelmiştir. Akla bir takım sorular gelmektedir. Acaba bu yatırımlar amacına yönelik kullanılmamış mıdır? Yoksa basında yer alan bazı bilgiler ve kamuoyunda gerçekleşen bazı söylentilere göre TKDK kaynakları FETÖ’cülerce, FETÖ’cülere mi kullandırılmıştır” açıklamalarında bulundu.

Hibe Ve Destekler Kimlere Verildi Araştırılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu Meclis Araştırma Önergesinde, FETÖ terör örgütüne karışmış bu uzmanlarca verilen hibe ve desteklerin FETÖ’cü yatırımcılara kullandırılıp - kullandırılmadığının ciddi anlamda incelenmesi ve konunun tüm boyutları ile araştırılması gerektiğini belirtmişti.

 

CHP’li Gaytancıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;

  1. TKDK’da bugüne kadar FETÖ kapsamında kaç kişi ihraç edilmiştir(İl koordinatörü, uzman, destek personeli, taşeron firmada çalışan personel dahil)?
  2. Yapılan ihraç ve işten çıkarma işlemlerinden kaçı “TKDK kurum yönetici kanaati” gerekçesi ile gerçekleştirilmiştir?
  3. AB tarafından Türkiye’ye verilen hibelerin FETÖ’ye aktarılması nedeniyle AB’nin Türkiye’ye 23 milyon Euro ceza uyguladığı doğru mudur? Bu olay doğruysa, bu olayın sorumluları kimdir? Bu olayın sorumlularına cezai işlem uygulanmış mıdır?
  4. Başbakanlığın yasaklarına rağmen 2 adet Audi A6 arabanın TKDK yönetimine kiralanarak kullandırıldığı doğru mudur?
  5. TKDK kurulduğu günden bu yana personel maaşları, yurt dışı geziler, bina ve taşıt kiraları vb. ayrıntılı olarak açıklanabilir mi?
  6. TKDK’nın FETÖ mensubu gerçek ve tüzel kişilere aktardığı hibelerle ilgili geri alım işlemi yapılmış mıdır?
  7. TKDK kurulduğu günden bu yana personel istihdamı için kaç yazılı ve sözlü sınav yapılmıştır? Hangi yıllarda yapılan yazılı sınavlar iptal edilmiş soruların çalındığı iddiasıyla yeniden yapılmıştır? Soruların çalındığı sınavlara ilişkin sorumlular hakkında işlem yapılmış mıdır?
  8. TKDK uzmanlık için gereken yabancı dil konusunda FETÖ bağlantılı çalışanların kurumda istihdamı için dil sınavı barajlarının yıllar itibariyle düşürüldüğü, farklı sınavların geçerliliklerinin kabul edilmesi iddiası doğru mudur? Ayrıca şaibeli dil sınavı sonucu ile istihdam edilmiş olan 564 TKDK çalışanının akibeti ne olmuştur?
  9. FETÖ’cülerin olduğu bilinen “Kızılcahamam Termal Otel’de” 2014 yılında TKDK personelinin eğitimi için bir organizasyon yapıldığı doğru mudur?
  10. TKDK’da FETÖ’nün bürokrat yapılanması olarak anılan YÖNETDER üyesi olan kaç personel tespit edilmiştir. YÖNETDER üyeleri olanlara ne gibi bir işlem yapılmıştır?
  11. TKDK kurulduğundan bu yana kaç personel yurt dışına gitmiştir? Bu personel arasında FETÖ bağlantısından ihraç edilmiş kimse var mıdır?
  12. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası daha önce FETÖ bağlantılı yatırımlara ödenmiş olan hibelerin geri alınmasını önlemek ve FETÖ’cülere destek olmak amacıyla “şirket ortaklık yapısını değiştiren” zeyilname düzenlenerek kaç tane şirketin ortaklık yapısı değiştirilmiştir?

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları