loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Karabat: Sağlık çalışanları sadaka değil, çalışma hakkı istiyor!

CHP'li Karabat: Sağlık çalışanları sadaka değil, çalışma hakkı istiyor!
Tarih: 15.11.2018 - 17:20
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, geçtiğimiz hafta TBMM Sağlık Komisyonu’nda görüşülen ve sert tartışmalara sebep olan AKP’nin “Sağlıkla İlgili Kanun Teklifi” hakkında TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptı.

"Sağlık alanında binlerce sorun yaşanırken, hekimlere ve sağlık çalışanlarına dönük bir saldırı da bu kez bir kanun düzenlemesi adı altında yapılıyor" diyen Karabat, bu düzenlemeyle sağlık alanında yeni mağduriyetler ortaya çıkacağını söyledi.

"470 bin sağlıkçı atama bekliyor!"

Karabat, “Son üç yılda 461 sağlıkçı intihar etti, sağlık emekçilerinin yüzde 62'si şiddet gördü. Atanamayan tam 470 bin sağlık çalışanı var. Bu rakamlar AKP’nin sağlık alanındaki politikalarının bir sonucu” dedi.

Konuşmasının devamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tadilat giderlerine ve betonlaşan şehirlere ayrılan bütçenin atanamayan sağlık emekçilerine ayrılması çağrısında bulunan Karabat, betona değil, emeğe değer veren bir anlayışı istemenin hak olduğunu vurguladı.

"Kriz emekçileri vuruyor"

“Taşerona kadro verildi diye her yerde propaganda yaptınız ama sağlık emekçileri hâlâ taşeron çalışmaya mahkûm. Kamuda çalışan binlerce sağlıkçı kadro bekliyor. İhale alım sözleşmeleriyle istihdam edilen diş protez ihalesi çalışanları, radyoloji görüntüleme merkezi çalışanları, laboratuvar çalışanları, hastane bilgi işlemcileri, yemekhane çalışanları, aile hekimi çalışanları, hemşireler, paramedikler ve farklı birimlerde görev yapan binlerce sağlık emekçisi görev bekliyor” diye konuşan Karabat, ülkenin derin bir kriz içinde olduğunu ve bu krizin en çok yoksulun, işçinin ve memurun sofrasında hissedildiğini söyledi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları