loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kayışoğlu: AKP iktidarına bakın, çıkardıkları kanunları inceleyin, ne kadar milliler anlarsınız

CHP'li Kayışoğlu: AKP iktidarına bakın, çıkardıkları kanunları inceleyin, ne kadar milliler anlarsınız
Tarih: 20.02.2018 - 14:47
Kategori: Siyaset

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bir gece yarısı KHK’sı ile Şeker Kurulu’nun kaldırılmasının ardından gözlerin çevrildiği şeker fabrikalarından birisi olan Susurluk Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti.

Şeker işçileri ve örgütlü oldukları Şeker İş Sendikası Susurluk Şube Başkanı İsmail Karadayı’yı CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru, CHP Susurluk İlçe Başkanı İzzet Özdemir, Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Üyesi İsa Söğüt ile birlikte ziyaret eden Altaca Kayışoğlu, “Susurluk Şeker Fabrikası’nın modernize edilerek yoluna devam etmesini istiyoruz. Şeker stratejik bir ürün. Dışa bağımlı bir konuma gelmek Türkiye gibi ülkelerin tarımını yok etmeleri anlamına geliyor. Tohum Yasası’yla dışarıya mahkûm hale getirilen Türk tarımının iflasını isteyen bir iktidar anlayışı şimdi de mısırdan elde edilen tatlandırıcıların önünü tamamen açmak için şeker fabrikalarının özelleştirmesine dönük çalışmalar yapıyor” diye tepki gösterdi.

Türkiye’nin geleceğini kurtarabilmesi için gerçek anlamda Milli niteliklere sahip iktidarlar tarafından yönetilmesi gerektiğini dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Susurluk Şeker Fabrikası kapatılırsa Susurluk’un can damarı kesilmiş olur. Şeker ve şekerpancarı stratejik ürünler arasında yer alıyor. Obezite, kanser ve kalp damar hastalıklarında patlama yaşanıyorsa bunun nedenleri arasında nelerin olduğunu iyi irdelemek gerekiyor. Tatlandırıcılar ve genetiği değiştirilmiş(GDO) ürünlerin piyasa sürülmesi, bu ürünlerden elde edilen tatlandırıcılar, sağlıksız yaşamın mimarları olarak karşımızda duruyor. Dikkat edin, bu ürünleri piyasaya süren çok uluslu şirketler, bir bakıyorsunuz uzantılarıyla ilaç sanayinde de başrol oynuyorlar. Piyasaya sürdükleri gıdalarla hasta ettikleri insanları ürettikleri ilaçlarla iyileştirmeye çalışıyorlar. Yani, hasta ederken de, iyileştirirken de paranızı alıyorlar” diye konuştu.

Şekerpancarının sadece şekerin hammaddesi olmadığını, çam ormanları kadar oksijen üreten bir ürün olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Şekerpancarı, eken çiftçinin de, hayvancılık yapan köylünün de, sofrasında sağlıklı gıdalar görmek isteyen işçinin de, memurun da, kadının da, gencin de, çocuğun da sağlıklı geleceğidir. Böyle bir ürünü emperyal devletlerin arkasında gizlenen küresel şirketlere kurban etmemek için bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şeker fabrikalarını özelleştirme kapsamında gören iktidar, modernize etmeyerek çevreye zarar veren kuruluşlar olarak halkın gözünden de düşmesini sağlar gibi hareket ediyor. Mevcut şeker fabrikalarının emlak değerinin 10 milyar doları bulduğu da biliniyor. Bütün bunlar taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışan iktidar için ayakta kalmanın bir yolu olarak görülüyor. İktidarlarının ömrünü birkaç yıl daha uzatmak için Türkiye’nin geleceğini feda ediyorlar ” dedi.

“Çevrenize dikkat edin, kim kendisini bir şeyle çok özdeşleştiriyorsa, bilin ki o, savunduğu için değil, tam tersine gizlemek için öyle yapıyordur” diyen Altaca Kayışoğlu, “Kendisine milli diyen AKP iktidarına bakın, çıkardıkları kanunları inceleyin, ne kadar milliler anlarsınız. Türkiye’de yerli tohum neredeyse üretilmiyor, üretilmesi suç haline getirildi çünkü. Dışarıdan getirilen tohumlara mahkûm edildi çiftçimiz, bu mu milli olmak” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları