loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel: CHP ayrışmak yerine birleşmeyle güçlendirmeye geliyor

CHP'li Özel: CHP ayrışmak yerine birleşmeyle güçlendirmeye geliyor
Tarih: 03.02.2019 - 12:17
Kategori: Siyaset

Kırıkkale Balışeyh’te Belediye Başkanı Adayı Hasan Erdal’ın seçim bürosu açılışına katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP’li Özel, Kırıkkale Balışeyh’te Belediye Başkanı Adayı Hasan Erdal’ın seçim bürosu açılışına katıldı. Özel, “Yıllar sonra Kırıkkale’de milletvekili seçerek bir hasreti bitirdik. Yerel seçime hazırlanmaya başladık. Şimdi daha önce aday çıkaramadığımız iki önemli ilçede, hem Balışeyh’te hem Sulakyurt’ta adayımız var. Adayımız tarımdan, hayvancılıktan anlıyor, kamu gücüyle buranın kaderini değiştirecek. Bu güzel kente hak ettiği değer verilmiyor, bunu değiştirebiliriz” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:

AĞZA GELMEDİK SÖZ SÖYLEYENLER, PROJEDE YARIŞAMADIKLARI İÇİN

“Birleşmiş Milletler’in kriterlerine göre Türkiye’deki insani gelişmişlik endeksinde en yüksek 10 ilçe, CHP’li. En yüksek 30 ilçenin 20’si bizde. Ama son 10’da CHP’li belediye yok. Türkiye’nin en çok göç alan ilçelerini CHP, en çok göç veren ilçelerini AK Parti yönetiyor. Çünkü insanlar çocukları için kaliteli bir şehircilik anlayışı istiyorlar. Temiz şehirler, yeşillik, iyi eğitim, iyi ulaşım, temiz bir hava, temiz bir deniz, bunların hepsi temiz CHP belediyeciliği ile oluyor. İnsanlar Türkiye'nin dört bir yanından CHP'nin yönettiği illere ve ilçelere gidiyorlar. Hatta İstanbul içerisinde de böyle. İstanbul’da CHP'nin yönettiği ilçelere, yönetmediği ilçelerden göç var. Birazcık durumunu düzelten mutlaka ilçe değiştirmek istiyor. Bu güzel belediyeciliği Balışeyh’e taşıyabilirsiniz. CHP’yi seçersiniz, burayı insani gelişmişlikte en güzel şehirlerden biri haline getiririz. Bugün metroyla övünenlere ilk metroyu CHP’nin yaptığını hatırlatın. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağza gelmedik söz söyleyenler, projede CHP ile yarışamadıkları için. Bu toplumu AKP, yıllardır bir farklılık bularak, o farklılıklardan dolayı toplumu birbirinden önce uzaklaştırarak, sonra kutuplaştırarak, kutuplardan kendinden olmayanı şeytanlaştırarak ve kendi arkasını kalabalıklaştırarak yönetiyor. Bir şey bulup kavga çıkarıyor. CHP ve onun adayları kutuplaştırmak yerine kucaklaştırmaya, şeytanlaştırmak yerine barıştırmaya, ötekileştirmek yerine ötekine sımsıkı sarılmaya, kutuplaşıp da ayrışmak yerine kucaklaşıp da birleşmeyle güçlendirmeye geliyorlar.

AKLINI BAŞINA AL

Bize çöp diyor, çukur diyor, olmadık şeyler söylüyor. Bunların hepsi millete verecek yeni vaatleri olmadığı için. Sakın üzülmeyin, kızmayın. Kırılsanız da sakın siz onların oyununa gelmeyin. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun. Çıkmış oraya, 'vay terörist, vay terörist.' Kardeşim aklını başına al, aklını başına. Birileri düşman donanmalarına kırmızı halı sererken, onlara istimbotun üzerinden bakıp da 'geldikleri gibi giderler' diyen Mustafa Kemal'in partisinden terörist çıkar mı? Lozan'da Türkiye'nin tapu senedini masaya vurup, 7 cihana diz çöktürüp meydan muharebesindeki zaferi tapu senediyle taçlandıran İsmet Paşa'nın partisinden terörist çıkar mı kardeşim? Aklını başına al. MHP’liler duysun. Hani birileri milliyetçiliği ayakları altına alıyor ya. Milliyetçiliği Beşparmak Dağları’na kazıyan Karaoğlan’ın partisinden terörist çıkar mı? 1 Mart günü Amerikan postalını ülkeye sokturmayan Deniz Baykal’ın partisinden terörist çıkar mı? Hak, hukuk, adalet diyen, 432 kilometre yol yürüyen, dünyanın en namuslu siyasetçisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinden terörist çıkar mı?

BİZ KARDEŞLİĞİN PARTİSİYİZ

O yüzden rahat olun. Biz sevginin ve dostluğun partisiyiz. Kimseyi doğduğu yere, ırkına, inancına, mezhebine göre ayırmak bizim işimiz değil. Biz kardeşliğin partisiyiz. Bir ittifak kurduk, ittifakımızın adı Millet İttifakı. Birileri 'illet ittifakı, zillet ittifakı' diyor. Hiç üzülmeyin, sakın cevap vermeye çalışmayın çünkü karşı tarafta bir kibir ittifakı var ki kibirliler var. Kendilerini yukarıda milleti aşağıda görüyor. Millet CHP'liler, İYİ Parti'liler, MHP'liler, AK Parti'liler ve HDP'liler, herkes millet herkes. Millete tepeden bakar, 'illet, zillet' der, ona lakap takarsan, sen kendini yukarılara koyarsan, o millet 31 Mart günü sana bir kulp takar, kulpundan tutar ve siyasetin rafına kaldırır.”

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

hursıt kahraman

eve t evet sad ece HDP ıle dıyemıyor da.

03.02.2019, 12:47
Yorum Yap

Facebook Yorumları