loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel: Kadro alamayan tek taşeron işçisi kalmayacak

CHP'li Özel: Kadro alamayan tek taşeron işçisi kalmayacak
Tarih: 21.06.2018 - 15:03
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Malatya’daki seçim çalışmaları sırasında vatandaşlara çağrıda bulunarak “Size iki önemli görev düşüyor. Kararsızları ikna etmek ve sandığa sahip çıkmak" dedi.

CHP’li Özel, 24 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde dün Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte Malatya’da Arguvan ilçesinde, Malatya’da Hilan Mahallesi’nde, Çavuşoğlu Mahallesi’nde ve Emeksiz Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Özel, Emeksiz Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Saray, CHP’nin seçim beyannamesinden korkuyordu. 2015’in 7 Haziran’ındaki bildirgemizin bir kısmını taklit ederek oy toplamaya çalışıyorlar. Muhalefette olduğu halde emekliye ikramiye veren tek genel başkan, Kemal Bey. Muhalefette olduğu halde taşerona kadro veren, muhalefette olduğu halde asgari ücreti yükselten gerçek bir sosyal demokrat partiyiz biz” dedi. Özel, “Bütün devlet memurlarına 3600 ek gösterge müjdeler olsun. Biz söylüyoruz, onlar yarım yamalak yapıyorlar. Taşerona kadro verdiler ama dışarıda tutulanlar oldu. Bütün taşeronlara söz veriyoruz. Kadro alamayan tek taşeron işçisi kalmayacak, maaşı kesilenlerin geriye dönük maaşını telafi edeceğiz, tüm taşeronlar en az 500 TL zam alacaklar. Atanamayan öğretmen, öğretmensiz köy bırakmayacağız. CHP, verdiği tüm sözleri teker teker tutuyor. Muharrem İnce’yle de CHP’yle de baş edemezler” diye konuştu.

DEVLETİN ADAYINA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Özel, “24 Haziran’da devletin adayı ile milletin adayı yarışıyor. Normalde devletin adayı olmaz. 1930’ların Almanyasına, İtalyasına özenenlerle karşı karşıyayız. Oralara özenen birileri var. Kendisi, devletin adayına dönüşmüş durumda. Örtülü ödeneği kullanarak, senin, benim vergimi kullanarak, devletin uçağına, devletin helikopterine binerek siyaset yapıyor. Karşısında milletin adayı var. Öğrenci Mehmet’in yatırdığı 20 TL, emekli Hüseyin Amca’nın yolladığı 100 TL ile kampanya yapan Muharrem İnce var. Devletin adayı ile milletin adayı yarışıyor. Milletin adayı 24’ünde bu ipi göğüsleyecek. Eğer birinci turda olmazsa ikinci turda bu işi bitiriyoruz. Size iki önemli görev düşüyor. Kararsızları ikna etmek ve sandığa sahip çıkmak. Komşunuzun, arkadaşlarınızın, çalışanınızın, öğrencinizin, öğretmenizin, sabah alışveriş yaptığınız esnafın gözüne bakın. Bir kararsızlık varsa, oy kullanmamayı düşünüyorsa ona bu seçimin önemini anlatın. Ona, Muharrem İnce’nin bu baskıyı, bu zulmü, bu yokluğu bitireceğini, güzel günlerin geleceğini, bunun da oy vermekle olacağını anlatın. Uzaktakileri telefonla yoklayın. Gerekirse pazar günü koluna girin, arabanıza bindirin, sandığa götürün. Malatya’nın ilçelerinde sandıklarda müşahitlere ihtiyaç var. Oyunuzu kullandıktan sonra partinin vereceği görevli kartıyla Malatya’nın ilçelerdeki sandıklara sahip çıkmaktır. Belki bu seçim bir oyla kazanılacak, senin ikna edeceğin ya da sahip çıkacağın bir oyla kazanılacak. Sen de bu ülke için kıymetli bir iş yapacaksın” diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:

KAPALI FIRINDAN EKMEK ÇIKAR MI?

“Bir yanda seçimi kaybedeceğini anlayıp olmadık vaatlerde bulunanlar var. Bahçeli, af çıkacak diyor. Af, Meclis’ten 330 oyla çıkar. Hem Meclis’i kapatmış hem de kader mahkumlarının ailelerine yalandan göz kırpıyor. Hiç kapalı fırından ekmek çıkar mı? Bahçeli, vatandaşı oy için kandırıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri, düne kadar bedelli askerlik istemek vatana ihanettir derken, bir anda bedelli askerlik konuşmaya başladı. Türkiye’de ve Malatya’da size düşen görev CHP’ye sahip çıkmaktır. Asgari ücretin 2200 TL olmasını istiyorsan oylar Muharrem İnce’ye. Kadro alamayan taşeron, atanamayan öğretmene, artık Erdoğan’dan umut yok. Umut Muharrem İnce’de. Bu ülkenin kaderini değiştireceğiz. Hiçbir AKP’li, hiçbir MHP’li ötekileştirilmeyecek. Ötekileştirmek onlara ötekinin hakkını savunmak bize düşer. Kutuplaştırmak onlara, kucaklaşmak bize düşer, düşmanlaştırmak onlara, barıştırmak bize düşer. Fakirleştirmeyi onlar yaptı, zenginleştirmek bize düşer.”

ERDOĞAN’IN TOPLUMUN TAMAMINI KUCAKLAMA YETENEĞİ YOK

CHP’li Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi, bütün yönetme kabiliyetini kaybetti. Onlar bir tek adam rejimi istediler. Onlar 23 Nisan 1920’de kurulmuş meclisi işlevsizleştirmek istediler, meclise verilmiş yetkileri meclisten alıp tek adama vermek istediler. Biz CHP olarak huzur vaat ediyoruz. Gerginlik siyaseti yapıyorlar. Erdoğan’ın toplumun tamamını kucaklama ve tamamını memnun etme yeteneği yok” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları