loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel: Muhalefetteyken taşerona kadro veren tek partiyiz

CHP'li Özel: Muhalefetteyken taşerona kadro veren tek partiyiz
Tarih: 22.06.2018 - 15:36
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında sosyal yardımlar iki katına çıkacak, söz veriyoruz. Asgari ücret 2200 TL olacak. Emekli maaşlarının tamamı temmuz maaşından geçerli olmak üzere en az 1500 TL olacak. 870 TL’ye emekli maaşı olmayacak” dedi....

CHP’li Özel, 24 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde dün akşam Ahmetli ilçesinin Gökkaya beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Özel, “CHP’nin her verdiği vaade, iktidar partisi önce ‘Yapamazsınız’ dedi, sonra kopya çekip, ‘Biz de yapacağız’ dedi. Muhalefetteyken taşerona kadro veren tek partiyiz biz. Muhalefetteyken asgari ücrete zam yapan tek genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu. Emekliye ikramiye veren tek muhalefet partisi, CHP” dedi.

ÜZÜM KESİLMEDEN TABAN FİYAT İLAN EDİLECEK

Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çılgın projeleri var, projenin içinde dozer var, harç var, çimento var, yandaşı zengin etmek var, rant dağıtmak var. CHP’nin projelerinde insan var, sevgi var, umut var, huzur var. AKP ne yapacakmış? İstanbul’a kanal kazacağız, etrafını zenginlere satacağız diyorlar. CHP’nin projesi Gökkaya’daki çiftçinin boğazından ne geçecek, ona bakıyoruz. CHP’nin çılgın projesi çiftçiyi borçtan kurtarmak. Atatürk ‘Çiftçi milletin efendisidir diyor’. Kasaba giremeyen efendi mi olur? Tarlaya el koyacaklar mı diye korkan efendi mi olur? CHP iktidarında çiftçinin borçlarının tamamının faizlerini bir sefere mahsus affedeceğiz. CHP iktidarında üzüme, buğdaya, pamuğa, tütüne, zeytine, fındığa ve çaya devlet prim verecek, bu primleri 1 yıl önceden ilan edeceğiz. Bağlarda bağbozumu başlamadan, üzümler kesilmeden, zeytin toplanmadan, buğday biçilmeden önce taban fiyat ilan edilecek. Taban fiyatın altına geldiğinde, ürün o taban fiyattan devlet tarafından alınacak. Gökkaya’daki çiftçinin traktörüne 3 TL’ye mazot dolduracağız” ifadesini kullandı.

SOSYAL YARDIMLAR İKİ KATINA ÇIKACAK

Özel, “Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında sosyal yardımlar iki katına çıkacak, söz veriyoruz. Asgari ücret 2200 TL olacak. Emekli maaşlarının tamamı temmuz maaşından geçerli olmak üzere en az 1500 TL olacak. 870 TL’ye emekli maaşı olmayacak. Aile maaşı getireceğiz. Geliri olmayan ailede kadının hesabına her ay 1000 TL yatacak. Ayrıca su parası, elektrik parası ve yakacak parası vereceğiz. Engellin, gencin, askerin varsa onlara ayrıca para yatacak. Aile maaşı kadının yüzünü güldürecek. CHP, baba evidir. Baba evine başı sıkışan, işi bozulan geri gelir, baba evinde kimseye küsülmez, kapılar kapanmaz, kapılar sonuna kadar açıktır. Onlar ayrıştırdı, biz birleştireceğiz. Onlar kutuplaştırdı, biz kucaklaşacağız, onlar şeytanlaştırdı, biz kardeşleştireceğiz, onlar fakirleştirdi, biz zenginleştireceğiz. Onların ne yaptığıyla ilgilenmeyeceğiz. Hep birlikte baba evinde toplanıyoruz tekrar” diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:

KOMŞULARIN KAPISINI ÇALIN

“Keşke bu pazar Muharrem İnce seçilse ama iki tur da olabilir. Bu pazara kadar sizlerden ricam, komşuların kapısını çalın, bir kahvesini için. Önce oy vermeye ikna edin sonra CHP’ye ve İnce’ye oy vermeye ikna edin. Kafası karışık olanı sen ikna edersin, komşuluk hatrın var. Bizim göremediğimizi sen görürsün.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları