loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel: Seçimi takır takır alacağız

CHP'li Özel: Seçimi takır takır alacağız
Tarih: 16.05.2018 - 15:32
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 24 Haziran seçimlerinde, partisinin Meclis çoğunluğunu kaybetmesi durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

CHP’li Özel, CNN Türk’te “Şirin Payzın ile Ne Oluyor” programına katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, şunları kaydetti:

ÜÇ CİNAYET İŞLENDİ: Böyle günlerde ulusal tepki gösterilmesi gereken günlerde muhalefet olmak sorumlu bir dil kullanmayı, eleştirdiğini bile tam olarak eleştirmemeyi gerektiriyor. Filistin’de ne oldu? Üç cinayet işlendi. Fiili cinayet işlendi, 60 kişi hayatını kaybetti. Hukuki bir cinayet işlendi. ABD, uluslararası hukuku ve uluslararası hukuk üreten kuruluşları, kararlarını, BM’yi hiçe saydı. Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldıklarında, BM Genel Kurulu’nda alınan karşı kararı görmezden gelerek hukuki cinayet işledi. Üçüncü bir cinayet daha işlendi. ABD ve İsrail işbirliğiyle Kudüs’ün tarihi önemi, dinler açısından önemi ve Filistin Devleti’nin egemenliği hiçe sayılarak bir de siyasi cinayet işlediler. Bu üç cinayetin hesabını sormak, bu üç cinayetle dünya kamuoyunu yüzleştirmek ve bu üç cinayetin bedelini Amerika ve İsrail’e ödettirmek için Türkiye’nin etkin bir dış politika üretmesi lazım. Türkiye sert olmalı, Türkiye samimi olmalı. ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan ile bir araya geldiğinde, “ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler tarihin en üst noktasında” dedi. Bu açıklamalardan günler sonra Kudüs’e büyükelçiliğin taşınması kararı alındı. Burada bir anormallik var.

ONUR KIRICI ANLAŞMAYI HEP BİRLİKTE İPTAL EDELİM: Parti adına İsrail ile imzalanan Mavi Marmara Anlaşması’nın iptaline ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sunduk. Bütün partilere çağrımızdır. Onur kırıcı Mavi Marmara Anlaşması’nı gelin hep birlikte iptal edelim. Bunu iptal edersek, kimsenin samimiyeti sorgulanmaz. CHP önerdi diye kimse kompleks yapmasın. Türk halkının, Türk işadamlarının büyük sıkıntılar yaşamasıyla sonuçlanacak sorumsuz kararlar almamak, siyasetin sorumluluğundadır. Bunu gözeterek, İsrail’e hem askeri, hem siyasi hem ticari anlaşmalarda ne kadar acı çektirebilir, ne kadar geri adım attırabilirsek, Filistin halkıyla dayanışmamızı o kadar güçlendirmiş oluruz.

EN DOĞRU KARARI VERİR: CHP, Kudüs meselesinde ortak bir tavır gösterilmesi noktasında bir irade ortaya koyuyor. Bu hafta sonu bir veya birden çok kez bu konuyu protesto eden mitingin içinde olacağız. CHP kararlarını saraydaki beyefendi ne der, onun medyası ne yazar diye vermez. CHP, Türkiye’nin geleneksel dış politikası, kendi tavrı, tutarlılığı, ülkenin çıkarları doğrultusunda en doğru kararları verir.

SEÇİMİ TAKIR TAKIR ALACAĞIZ: A planımız kazanmak, B planımız kazanmak, C planımız kazanmak. O konuda her şey yolunda gidiyor. Erdoğan’ın kaybetmekten bahsetmesi önemli. Türkiye, seçilen iktidarın yönetimi devredip devretmemesi konusundaki soruyu 14 Mayıs 1950 gecesi geride bıraktı zaten. 1950’den 68 yıl sonra böyle bir şüphenin ülkenin cumhurbaşkanına dile getiriliyor olması, AKP’nin demokrasiye yarattığı tahribatın itirafından başka bir şey değil. Seçimi kaybedince elbette gideceksin, sonuçları elbette tanıyacaksın. Bizim kazanacağımızdan şüphemiz yok. Seçimi takır takır alacağız, devir teslimi yapacaklar, gidecekler.

TÜRKİYE’NİN AĞZI PARTİZANLIKTAN YANDI: Yargı bağımsızlığında ve eğitim kalitesinde dünya ile mücadele edebilecek bir ulusal politikayı oluşturmanın peşindeyiz. Türkiye’nin ağzı bu partizanlıktan çok yandı, partisiz bir cumhurbaşkanının taahhütleriyle tam bağımsız bir yargı inşa etmek zorundayız. Erdoğan’ın manifestosunda ibretlik bir durum var. 16 yıldır iktidarda, ahdi var. Doları düşürebiliyorsan bu iradeyi bugün göster. Her şey yolunda gidiyorsa neden erken seçime gidiyoruz, eğer ülke bu kadar kötü durumdaysa, ülkeyi bu duruma düşüren adamı neden bir daha seçiyoruz.

EN AZ 360 İSTİYORUZ: Parlamenter demokrasinin özü bütçe yetkisidir. Bütçe yapmak halkın hakkıdır. Bütçe yapma hakkının cumhurbaşkanının elinde bulunması kadar parlamenter demokrasiye ters bir şey olmaz. Partili bir cumhurbaşkanına asla verilmemesi gereken dünya kadar yetki var. Bu yetkiler, tekrar TBMM’ye iade edilecek. 25’inde Adalet ve Kalkınma Partisi, muhalefette olacak. CHP’nin, İYİ Parti’nin Saadet Partisi’nin güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili sözleri var. Muharrem İnce, AKP’nin Erdoğan’a vermek istediği yetkileri iade etsin mi diye sorduğumuzda, en büyük destekçisi Adalet ve Kalkınma Partisi grubu olacaktır. OHAL’i kaldıracağız. Parlamento seçimlerine ilişkin hedefimiz 301 değil, biz en az 360 istiyoruz.

MASMAVİ GÖKYÜZÜ VAAT EDİYORUZ: Birbirimizle her konuda aynı düşünüyorsak aynı partide olurduk, farklı partilerde olmazdık. Bugün gökyüzü, gri yağmur bulutlarıyla kaplı. Biz, masmavi bir gökyüzü vaat ediyoruz. İkisinin arasındaki geçiş bir gökkuşağının açılmasıyla mümkün.

ÇİFT SANTRAFOR OYNUYORUZ: Hiçbir siyasi partinin 12 Eylül ürünü seçim barajına takılmasını istemeyiz. Son 10 günkü ivmemiz beni daha da umutlandırıyor… Büyük bir umut, büyük bir moral var. Muharrem İnce nereye gitse Genel Başkan nereye gitse bir insan seli ile karşılaşıyoruz. Çift santrafor oynuyoruz. Moraller çok yüksek, tam bir uyum var. Siyasi hayatımın en keyifli günlerini yaşıyorum. Bu seçimlerde oyları çaldırmayacağımıza, tarihin en yüksek katılım oranını yakalayacağımıza ve tarihi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Çılgın proje çılgın proje diyorlar… Bizim en çılgın projemiz, annelerin hepsinin birden çocuğunun geleceğini güvence altında hissettiği, eğitimden razı olduğu bir eğitim sistemini kurmak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları