loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel'den MHP'ye: Siyasi bir vahiy geldi, ittifak noktasına geldiniz

CHP'li Özel'den MHP'ye: Siyasi bir vahiy geldi, ittifak noktasına geldiniz
Tarih: 12.12.2018 - 15:14
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'ye seslenerek “Ne andımızda bir değişiklik var ne afta bir değişiklik var ama nereden geldiyse geldi siyasi bir vahiy geldi tekrar ittifak noktasına geldiniz. İttifaktan çekildiniz ayakta alkışladınız, ittifaka döndünüz ayakta alkışladınız" dedi....

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda MHP sözcülerinin af tekliflerine ilişkin değerlendirmeleri üzerine söz alarak, “Af konusunda ilk af diyen Milliyetçi Hareket Partililerin kendisidir. Seçimden önce bir af vaadinde bulundular, seçimden sonra şartlı ceza indirimine çevirdiler, bir kez bunun altını çizelim. İkincisi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin her kanun teklifine kayıtsız şartsız burada destek verip hatta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin istemediği bazı araştırma önergelerine ve diğer denetim olanaklarına bile çekimser kalmak ve bazen de ret oyu kullanmak suretiyle verdikleri destekten sonra böyle iddialı seçim öncesi bir duygu istismarına yönelecek bir şeyi seçimden sonra makyajlayıp getirip bir kenara koyunca elbette merak ederiz ittifak ortakları ne diyecek diye” dedi.

Özel, şunları kaydetti:

"ERDOĞAN PARTİNİZİ UYUŞTURUCUYLA İLİŞKİLENDİRDİ"

“Siz onların her istediğini kayıtsız şartsız yerine getiriyorken bir tek isteğinize ‘evet’ denmediğinde tutup da burada ‘CHP keşke bunu sormasaydı’… Biz tavrımızı net söyledik ama şunu da çok açık söyleyelim: Uyuşturucuyla ilgili partinizi ilişkilendiren, imayı yapan biz değiliz; biz uyuşturucu suçlarının kapsamını sorduk ama Recep Tayyip Erdoğan öyle bir cümle kurdu ittifakı bitirme noktasına geldiniz. Bir tanesi ittifakla ilgili Andımız'a karşı vermiş oldukları. Müsaadenizle, önemli bir kısmı açıkta geçti zaten.

Yerel seçimlerde ittifak yapmama noktasına iki partiyi iki şey getirdi. Bir tanesi: Andımızdaki yargı kararına Adalet ve Kalkınma Partisi’nin verdiği, başta Bekir Bozdağ olmak üzere tepki ve Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşmasında Bekir Bey'e sahip çıkıp size had bildirmesi, ikincisi de af konusunda böyle bir paragraf boyunca uyuşturucu suçlularının partisi noktasına haksız bir şekilde sizi eleştirmesiydi. Biz bunu gördük ve bu konuda sizin tutumunuzu merak ettik. Ama ne andımızda bir değişiklik var ne afta bir değişiklik var ama nereden geldiyse geldi siyasi bir vahiy geldi tekrar ittifak noktasına, aday göstermeme noktasına geldiniz. İttifaktan çekildiniz salon balkon ayakta alkışladınız ittifaka döndünüz salon balkon ayakta alkışladınız.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları