loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Sarıbal Başbakan'a Redhack işkencelerini sordu

CHP’li Sarıbal Başbakan'a Redhack işkencelerini sordu
Tarih: 30.09.2016 - 16:31
Kategori: Siyaset

CHP Bursa Milletvekili PM Üyesi Orhan Sarıbal ,Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Redhack adlı hacker grubu ile ilgili iddiaları ve yayınlanan belgeleri meclise taşıdı.

CHP Bursa Milletvekili PM Üyesi Orhan Sarıbal ,Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Redhack adlı hacker grubu ile ilgili iddiaları ve yayınlanan belgeleri meclise taşıdı. 

Soru önergesinde: “ Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın maillerini hackleyen Redhack, her gün yeni bir mail yayınlayarak skandalı ortaya çıkarmaya devam etmektedir. Redhack üyelerine yıllardır ulaşmaya çalışan AKP hükümeti, Twitter’a başvurularla hesaplarını kapattırmak dışında hiç alakası olmayan masum kişileri gözaltına almaktadır. Son yaşananlardan sonra 7 kişi farklı illerden gözaltına alınarak Ankara’ya getirilmiştir. Ankara’da gözaltında tutulanların avukatlarıyla görüştürülmediği gibi işkenceye de maruz kaldıkları belirtilmektedir. Yine Bursa’da tutuklanan bir doktorun tedavi talebi henüz yerine getirilmemiştir. Aynı şekilde Artvin Hopa’da tutuklanan ve yüzlerinde darp sonucu oluşan yara izleri bulunan gençlerin tedavi talepleri de karşılanmamıştır. Kısacası iktidar yine yayınlanan belgeleri ve belgede adı geçenler yerine alakasız kişileri cezalandırmaya devam etmektedir.” dedi.

Sarıbal, Başbakan Binali Yıldırım’dan şu sorulara cevap vermesini istedi: 

Bu çerçevede,

1. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Redhack tarafından yayınlanan maillerinde yer alan bilgiler doğru mudur?

2. Redhack üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiye işkence yapıldığı iddiaları doğru mudur? İşkence yapanlar kimlerdir? 

3. Redhack üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişilerle Berat Albayrak’ın korumalarının görüştüğü ve tehdit ettiği iddiaları doğru mudur?

4. Gözaltına alınanlar neden avukatlarıyla görüştürülmemektedir?

5. İstanbul’da gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’nun çıplak aramaya tabi tutulduğu ve Ankara Emniyeti’nde de defalarca darp edildiği, yemek verilmediği gibi temel ihtiyaçlarını karşılamasına da izin verilmediği bilgileri doğru mudur?

6. Redhack üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınanlara işkence yapılarak Redhack üyesi oldukları şeklinde beyan vermeye zorlandıkları iddiaları doğru mudur?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları