loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sarıbal: Ekonominin beceriksiz kişilerce yönetilmesi Türkiye’yi krize sapladı

CHP'li Sarıbal: Ekonominin beceriksiz kişilerce yönetilmesi Türkiye’yi krize sapladı
Tarih: 30.12.2018 - 11:24
Kategori: Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin beceriksiz yönetimden kaynaklandığını belirtti. Sarıbal, çözümün üretim ve tarım politikalarında olduğu söyledi.

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Ekonomik Kriz Sarmalı’ndaki Türkiye’nin Çıkış Yolları; Üretim, Tarım, Sosyal Adalet” başlıklı panele Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal katıldı.

“Sultanbeyli’yi neden Kadıköy yapmadınız?”

Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, 16 yıldır tek başına iktidar olan hükümetin Türkiye’yi ekonomik krize soktuğunu belirterek “16 yılın sonunda memleket ekonomik kriz içindeyse bu ne dış güç ne de iç mihraktır. Bu ancak AKP iktidarının beceriksizliğini gösterir” dedi. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kadıköy, Beşiktaş gibi semtler memleketin kaymağını yiyor” sözünü hatırlatan CHP’li Kantekin, “Bahsettikleri ilçeler ülkemizde yaşam kalitesinin en yüksek olduğu yerler. Madem ortada bir kaymak var ve bunu o ilçeler yiyor; 16 yıldır iktidarsınız ve Sultanbeyli’de yüzde 70’e yakın oy alıyorsunuz. Sultanbeyli’yi neden Kadıköy’ün Şişli’nin seviyesine çıkarmadınız? Burayı sadece oy deposu görmeye devam ediyorsunuz” dedi. Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik” dediğini hatırlatan CHP İlçe Başkanı Kantekin, “Allah nasip ederse 31 Mart’ta İstanbul’da halkın belediyesi kurulunca, tüm semtler eşit insani koşullara kavuşacak, şehre ihanet edilmeyecek” dedi.

“Çözüm üretimdir”

Ziraat Mühendisi de olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin beceriksiz yönetimden kaynaklandığını belirtti. AKP hükümetinin İngiltere’de fon şirketlerinden yüksek faizle borç aradığını söyleyen Sarıbal, ekonominin beceriksiz ve ehliyetsiz kişilerce yönetilmesinin Türkiye’yi krize sapladığını ifade etti. Sarıbal, “Bu kriz yoksulu daha yoksul, para sahibini de daha zengin ediyor. Türkiye’nin gelirinin %85’ini nüfusun sadece %5’lik küçük bir dilimi alıyor. Geri kalan %15’lik geliri ise nüfusun %95’i paylaşıyor. Bu sosyal adaletsizlik, bu memleketi krize sokar, halkı fakirleştirir” dedi.

CHP’li Sarıbal, çözümün üretim ve tarım politikalarında olduğunu, toprakları bereket fışkıran Türkiye’nin yurtdışından buğday bile ithal etmesinin ekonomik krizi derinleştirdiğini, üretim ekonomisine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları