loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Türkmen: Askeri öğrencilerin iade-i itibarı sağlansın!

CHP’li Türkmen: Askeri öğrencilerin iade-i itibarı sağlansın!
Tarih: 28.07.2016 - 10:54
Kategori: Siyaset

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Askeri liseler ve harp okullarında öğrencilerin okuldan ayrılmalarına ya da atılmalarına neden olan paralel yapının yarattığı mağduriyetleri, TBMM gündemine taşıdı.

Askeri liseler ve harp okullarında öğrencilerin okuldan ayrılmalarına ya da atılmalarına neden olan paralel yapının yarattığı mağduriyetler, TBMM gündemine taşındı. CHP’li Türkmen, “FETÖ’nün mağdur ettiği askeri öğrencilerin iade-i itibarı sağlansın” dedi. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde; paralel, cemaat veya FETÖ diye adlandırılan yapının, yıllarca Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve devlet kurumlarının her kademesinde mağduriyetler yaşattığını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yüksek mevkilerini bile ele geçiren yapılanmanın; kara-deniz-hava astsubay ve subay liseleriyle harp okullarındaki uzantı ve kadrolarının yarattığı mağduriyetlere de dikkat çeken Türkmen şunları söyledi:

“Yıllarca kendilerinden olmayan öğrencileri, sistemli bir şekilde fiziksel ve psikolojik mobbing uygulayarak, çeşitli iftiralar, işkence ve şiddet yöntemleriyle okuldan ayrılmalarını veya atılmalarını sağlamışlar. 

Özellikle 2006-2016 yılları arasında çeşitli uydurma sebeplerle, yalancı şahitlerle, işkence veya iftiralarla okullarından ilişikleri kesilmiş veya istifa etmek zorunda bırakılmış binlerce vatansever askeri öğrenci ve aileleri 30 ila 50 bin lira arasında bir tazminatı da ödemek zorunda kalmışlardır”

Öğrenci ve ailelerinin uğradıkları maddi ve manevi mağduriyetlerinin mutlaka giderilmesi ve iade-i itibarlarının sağlanması gerektiğini ifade eden Türkmen, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

1-Sözkonusu yapının askeri liselerde ve harp okulunda mağdur ettiği, istifa eden veya uydurma gerekçelerle okuldan atılan toplam öğrenci sayısı kaçtır?

2-İstifa veya atılma nedeniyle okullardan ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin bu güne kadar ödemek zorunda bırakıldığı tazminat miktarı ne kadardır? Ne kadarı ödenmiştir?

3-Öğrenci ve ailelerinin ödemek zorunda bırakıldıkları maddi tazminatların iade edilmesi için hükümetiniz bir çalışma yürütmeyi düşünmekte midir?

4-Vatan ve milletini seven bu öğrencilerin gasp edilen haklarının telafi edilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır? Bu öğrencilerimizin iade-i itibarları için ne yapmayı düşünüyorsunuz? Açıklar mısınız?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları