loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yalım, kontenjan mağduru ücretli öğretmenler için Meclis'e önerge verdi

CHP'li Yalım, kontenjan mağduru ücretli öğretmenler için Meclis'e önerge verdi
Tarih: 15.02.2019 - 16:31
Kategori: Yurt

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kontenjan engeline takılarak atanamayan 1200 ücretli öğretmenin genel atamaya dahil edilmesi için Meclis’e önerge sundu.

CHP'li Özkan Yalım, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, şu ifadelere yer verdi: "Karşılık beklemeden vefakarca çalışıp öğretmenliğe gönül vermiş, branşından yılda sadece birkaç öğretmen alımı olduğu için atanamamış ücretli öğretmenlerimiz aylarca atanacakları hayali ile beklemiş ve yayınlanan kılavuzla hüsrana uğramışlardır. Eylül başvurusu sonucu tercih yapıp atanamayan 1.200 ücretli öğretmen malesef kontenjan mağduru olmuştur. Bir yıldır tüm şartları sağlayan, mülakatlarda yeterli puanı alan ve güvenlik soruşturmasını geçen lakin kontenjan engeline takılan sadece 1200 öğretmenin ataması yapılmamıştır. Aynı şartları sağlayarak atanan 5000 ücretli öğretmen gibi aynı koşullarda tercih yapan ancak sınırda kalan, 10 ile 20 yıl arası mesleğini yapmış öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Kalan 1200 ücretli öğretmenimizin mağduriyetlerinin giderilmesi adına gerekli kanuni düzenlemenin yapılmasını en azından ek bir atama gerçekleştirilecek ataması tamamlanan aynı 5000 ücretli öğretmen gibi genel atamaya dahil edilmelerini ve şartların iyileştirilmesini talep etmekteyiz."

Yalım, Bakan Selçuk'a "Kontenjan mağduru olan 1200 ücretli öğretmen için ek atama söz konusu musur? Bakanlığınızın konu ile ilgili bir çalışması var mıdır?" sorularını yöneltti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları