loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin Buca'da Suat Nezir'in adaylığını geri çekmesine CHP'lilerden tepki, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den açıklama geldi

CHP'nin Buca'da Suat Nezir'in adaylığını geri çekmesine CHP'lilerden tepki, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den açıklama geldi
Tarih: 20.02.2019 - 16:08
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclisi (PM) tarafından Buca Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Suat Nezir geri çekildi. Nezir'in yerine Erhan Kılıç aday gösterilince bazı partililer parti merkezine gelerek slogan attı. Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

27 Ocak´ta yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Buca Belediye Başkan Adayı olarak onay alan ancak PM´de reddedilen Aydoğan Hepdemirgil´in yerine, Suat Nezir aday gösterildi. Nezir, seçim çalışmalarına başladı ancak Genel Merkez, son anda yeni bir karar aldı. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesine saatler kala, Nezir’in adaylığı geri çekildi. Suat Nezir’in yerine ise Erhan Kılıç’ı aday gösterildi.

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, kararın kendilerini şaşırttığını söyledi. Böyle bir değişikliği beklemediklerini ifade eden Akdağ, “Bu durum hem bizim hem de örgütün enerjisini alacak ama örgütü toparlamak bize düşüyor” dedi.

Partililerden tepki

İlçede Suat Nezir’in adaylığının genel merkez tarafından geri çekerek, yerine Erhan Kılıç’ın aday gösterilmesi gerginliğe yol açtı. Dün akşam saatlerinde ilçe binasına gelen bir grup partili slogan atarak, listenin değişmesine tepki gösterdi. ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları atan kalabalık, daha sonra ilçe örgütünden ayrıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel: Suat Nezir adaylığı tereddüt oluşturdu

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, YSK'ya Buca Belediye Başkan adayı olarak Suat Nezir yerine Erhan Kılıç'ın adının verilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Deniz, "Suat Nezir arkadaşımızın adaylığı uygun görülmemiştir. Aday olarak açıklandıktan sonra Suat Nezir çalışmalar gerçekleştirmiş. Ancak partinin yetkili organlarında adaylığı tereddüt oluşmuştur. Bu tereddütler parti içi konudur" dedi.

Deniz Yücel'in açıklaması şöyle:

"Meclis üyeleri belirlemede bir genel başkan yardımcısı görevlendirmiştir. Bu isim de Veli Ağbaba'dır. Her il için MYK üyesi görevlendirildi. Belediye başkan adayı ile ilçe başkanı arasında mutabık kaldığı isimlerle liste oluşturulmuştur. Ne benim ne de Tuncay Özkan'ın müdahalesi söz konusu değildir. Aday belirleme noktasında emek, liyakat, müttefik parti içindeki geçmişi konusunda bir profil çizdik. Bu süreci belirleyen yapılar da listeleri oluşturmuştur. Suat bey bizim için değerlidir, partimizin öz evladıdır. Partililiği konusunda hiçbir kuşkumuz yoktur. Adayımız ve CHP için çalışacağına inanıyorum. Bu arkadaşımızı aday olarak görmek isteyen kitleler vardır. Bu konuda bir rahatsızlık olması çok doğal. Ancak ben o arkadaşlarımızın sürece dahil olarak adayın başarısı için çalışacaktır. CHP herkesin üzerindedir kişiler partimizin üzerinde değildir. Adaylık konusunda bir tereddüt oluştu. Verilen kararları değiştirmek söz konusu değildir."

*Fotoğraf: Twitter@azonceoldu

Kaynak : DHA - www.gazetemizmir.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları