loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin Edirne Milletvekili aday tanıtım toplantısı Uzunköprü'de yapıldı

CHP'nin Edirne Milletvekili aday tanıtım toplantısı Uzunköprü'de yapıldı
Tarih: 01.06.2018 - 13:03
Kategori: Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Edirne ilinde başlattığı ilçelerde aday tanıtım toplantılarının sonuncusu Uzunköprü’de yapıldı.

Toplantıya; milletvekili CHP Edirne milletvekili adayları Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Yakup Atalay, Erdoğan Gümülcineli, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, CHP İlçe Başkanı Özlem Becan  ile STK başkanları, yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Uzunköprü gazetesinin haberine göre açılış konuşmasını yapan CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan, şunları söyledi: “Edirne’de parti örgütü olarak seçim startını verdik. Türkiye’de iki şeyin önüne geçilemiyor. Birincisi doların yükselişi, ikincisi de Muharrem İnce’nin ve CHP’nin çıtayı yükseltişi. Bu anlamda 24 Haziran’da demokrasi kazanacak. 25 Haziran sabahı da Türkiye’de yeni bir güneş doğacak.”

"ÜLKEYİ BİZ YÖNETECEĞİZ"

Okan Gaytancıoğlu, şöyle konuştu: “Örgüt olarak çok güçlüyüz. İnanıyorum ki 24 Haziran’dan sonra çok daha güçlü olacağız. Çünkü ülkeyi biz yöneteceğiz. Partimiz gücünü gösterdi, cumhuriyeti nasıl kurduysa, devrimleri nasıl oturttuysa, bu ülkede demokrasiyi ve laikliği nasıl düzene soktuysa şimdi de CHP üzerine düşen görevi yaptı. 15 milletvekilini İYİ Parti’ye göndererek demokrasiyi işletti ve İYİ Parti’yi seçime soktu. Ardından AKP’nin kurnazlık yaparak getirdiği ittifak yasasını biz kendi lehimize çevirdik. Onlar adına ‘cumhur ittifakı’ dedi. Bizde 4 siyasi partiyle beraber ‘millet ittifakı’ oluşturduk. Demokratik sistemden yana olanlar bizimle birlikte hareket etti. Bunun avantajı; onlar düşük oy da alsalar Meclis’te temsil edilecekler. Ama AK Parti bu oylardan faydalanamayacak. İttifaktan gelen oylarla vekil sayımızı arttıracağız. Partimizin son hamlesi de Muharrem İnce oldu. Meydanlarda CHP rüzgârı esiyor. Biz, Türkiye’yi Cumhuriyet’in kurucu ayarlarına yeniden döndüreceğiz. CHP, tercihlerini halktan yana yapacak. 24 Haziran akşamı da büyük bir çoğunlukla parlamentoya gelecek.”

"İNCE CUMHURBAŞKANI OLACAK"

Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini kaydeden Erdin Bircan da şu açıklamalarda bulundu: “CHP bu ülkede gerçek bir demokrasi dersi verdi. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için 15 arkadaşımızı İYİ Parti’ye göndererek bir demokrasi sınavı verdi. Ardından Muharrem İnce’yi aday olarak belirledik. Yüzde 50+1’le kendi ayaklarına kendileri vurdular. Belki de karşılarında beklemedikleri bir Cumhurbaşkanı adayı var. Söylenenlere cevap veren, söylediklerini tutarlı bir şekilde kabul ettiren, gencinden, çiftçisine, emeklisine herkesi düşünen bir cumhurbaşkanı adayıyla partimiz yola devam ediyor. Seçim bildirgemizi insanlara anlatacağız. Demokrasinin olduğu ülkede dolar da düşer, enflasyon da düşer. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı olacağına canı gönülden inanıyorum.”

"ÜLKEMİZİ HEP BERABER AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ"

Bircan’dan sonra söz alan CHP Edirne 3. sıra milletvekili adayı Yakup Atalay ise “Yapılacak 24 Haziran seçimleri köprüden önceki son çıkış. Ya kuvvetler ayrılığı ilkesini tekrar egemen kılacağız ya da tüm yetkilerin bir kişinin elinde toplandığı otokratik bir yönetimi onaylayacağız. Bizler Atatürk ilke ve devrimlerine inanmış olan bireyleriz. Ben Muharrem İnce’nin kesinlikle cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. 24 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını en yukarı dikeceğiz. 16 Nisan referandumunda 188 bin küsur ‘Hayır’ oyu çıktı. Millet İttifakı olarak 220 bin oyu bulabiliriz. Böyle olursa Edirne’de 4-0 yaparız. Ben buna inanıyorum. Ülkemizi hep beraber aydınlığa çıkaracağız" diye konuştu.

"25 HAZİRAN SABAHI BU ÜLKE NEFES ALACAK"

CHP’de milletvekili aday adayı olmanın bile şeref olduğunu belirten Erdoğan Gümülcineli, şu ifadeleri kullandı: “4-0 bizim için zor bir sonuç değil. Derdimiz sadece birilerinin milletvekili seçilmesi değil. Siyasi hayatım boyunca hep ‘Bu partide ne olurum değil, ne yapabilirim’ anlayışıyla çalıştım. Genel merkezime beni aday gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Üzerime ne görev düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazırım, kırgın ve küskün değilim. Hedefimiz Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı, CHP’yi iktidar yapmak. Partim bana sahip çıktığı, destek verdiği sürece ben hep bir adım önde koşarım. CHP demek bu ülkede barış, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen demektir. 25 Haziran sabahı iktidara geldiğimizde bu ülke nefes alacak. Bundan sonra İl Başkanlığımızın yapacağı program doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları