loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’nin yurt dışı örgütlerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek

CHP’nin yurt dışı örgütlerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek
Tarih: 20.08.2014 - 14:27
Kategori: Siyaset

CHP’nin yurt dışı örgütlerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek; ''Genel Başkanımızın yanındayız ve aldığı olağanüstü kurultay kararını da yürekten destekliyoruz''

“Partimiz Genel Başkanı’ndan üyesine, tüm örgütleri ile 2015 seçimlerine odaklanmalı iktidarı hedeflemelidir. Bu durumda konuşmaktan çok çalışmanın anlamlı olduğunu inanıyoruz.”

-“Solun evrensel ilkeleri, çoğulculuk, katılımcılık, eşitlik, adalet, dayanışma, kadın hakları, emeğin önceliği, çevre duyarlılığı ve barış bu büyük yürüyüşümüzün meşaleleri olacaktır”

CHP’nin yurt dışındaki örgütleri adına Kazım Kaya (CHP Baden-Württemberg Birliği Başkanı), Hüseyin Çiçek (CHP Fransa Birliği Başkanı), Prof. Dr. Seyhan Hasırcı (CHP Hessen, RP ve Saarland Birliği Başkanı), Cemal Bulut (CHP Kuzey Ren Vestfalya Birliği Başkanı), Ekrem Özdemir (CHP Berlin Birliği Başkanı), Sevgi Fırat (CHP Münih Birliği Başkanı), Filiz Kaynak (CHP Avusturya Birliği Başkanı), Zuhal Kayhan (CHP Belçika Birliği Başkanı), Arzu Özalp (CHP Hollanda Birliği Başkanı), Yaşar Yuvanç (CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı), Salman Coşkun (CHP İsviçre Birliği Başkanı)
Nihat Yazıcı (CHP Hannover Birliği Başkanı), İbrahim Akbal (CHP Bremen Birliği Başkanı), Murat Arslan (CHP Hamburg/Schleswig Holstein Birliği Başkanı) ve Baki Düzgün (CHP Ingiltere Birliği Başkanı) tarafından yapılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması şöyle ;

“Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının partinin yetkili organlarında değerlendirilmesi ve hataların gözden geçirilmesı elbette ki sosyal demokrat bir partinin yapması gerekenin ötesinde bir zorunluluktur. Fakat seçim sonuçlarının resmi ilanını dahi beklemeden, kamuoyu önünde Partimizi ve Genel Başkanımızı haksız tartışma ve değerlendirmelerin hedefi haline getiren sayın Milletvekillerinin açıklamalarını şaşkınlıkla izlemekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde eksiksiz demokrasiyi ve katılımı hedefleyen bir siyasal partidir. Bizler için, parti içi demokrasi ve katılım kanallarının işletilmesi de çok önemli ve değerlidir. Ancak, en az onun kadar parti içi disiplin ve partililik sorumluluğuna da sahip çıkmamız gerekmektedir.

Partimizin her üyesinin ve gönül yoldaşlarının cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili önerileri ve değerlendirmeleri olabilir ve olmalıdır. Ancak bu konuda parti kurullarında bir karar alındıktan sonra, bu defa parti disiplini ile her bir partilimiz, öncelikle de Milletvekillerimiz alınan bu karara sahip çıkmak zorundadır.

Partimizin desteğini açıkladığı aday aleyhine kamuoyunun önünde değerlendirmeler içinde olmak ve alternatif aday çalışmaları yapmak, partililik bilinci ve partililik sorumluluğu kavramlarını içselleştirememek, parti disiplinini de ihlal etmek demektir.

Parti içi iktidarı hedefleyen, hastalıklı, eski siyaset anlayışını terk etmemız gerekir. Büyük kongremizin iradesi doğrultusunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partimizin Genel Başkanı’dır. Yurt Dışı Örgütleri olarak Partimizin birleştirici gücü olan Genel Başkanımızın yanındayız ve aldığı olağanüstü kurultay kararını da yürekten destekliyoruz. Partimiz Genel Başkanı’ndan üyesine tüm örgütleri ile 2015 seçimlerine odaklanmalı iktidarı hedeflemelidir. Bu durumda konuşmaktan çok çalışmanın anlamlı olduğunu inanıyoruz. Tüm CHP sevdalılarının bu çabanın içinde olmaları tarihi zorunluluktur ve bizleri güçlü kılacak, iktidar hedefimize daha da yaklaştıracaktır. Solun evrensel ilkeleri, çoğulculuk, katılımcılık, eşitlik, adalet, dayanışma, kadın hakları, emeğin önceliği, çevre duyarlılığı ve barış bu büyük yürüyüşümüzün meşaleleri olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile arz ederiz”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları