loading
close
SON DAKİKALAR

Çin: ABD, Çinli işletmelere yönelik saldırıları durdurmalı

Çin: ABD, Çinli işletmelere yönelik saldırıları durdurmalı
Tarih: 18.01.2019 - 09:27
Kategori: Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, dün düzenlenen olağan basın toplantısında, ABD parlamentosundaki ilgili üyelere Çinli işletmelere yönelik temelsiz baskıları durdurması çağrısında bulundu.

ABD parlamentosundaki bazı üyeler, ABD yaptırım yasası ve ihracat kontrol yasa tasarısına aykırı olan Huawei ve ZTC dahil Çinli telekomünikasyon şirketlerinin yedek parça ihracatını durdurmaya yönelik yasa tasarısını sundu.

Buna değinen sözcü Hua, birkaç ABD'li senato üyesinin eylemlerinin, son derece kibirli ve bir o kadar güven yoksunu olduklarının yansıması olduğunu kaydetti. Sözcü Hua, tüm dünya ülkelerinin, ABD'nin Çinli yüksek teknoloji şirketlerini bastırmak ve engellemek amacıyla devlet enstrümanlarını kullanarak mümkün olan her şeyi yapma konusundaki gerçek niyetini açık bir şekilde gördüğünü ifade etti. Hua, hatta ABD'deki bazı şahsiyetlerin de ABD'nin adı geçen hareketinin özünü ve olası sonuçlarını kesin bir şekilde gösterdiğini vurguladı.

Sözcü Hua, Çin'in, ABD'nin sözde ihracatı kontrol altına alma önlemlerini kötüye kullanımına ve ABD'nin Çinli işletmelerin normal uluslararası ticareti ve işbirliğini gerçekleştirmesine müdahale etmesine karşı çıktığını ifade etti.

Sözcü Hua, ABD parlamentosundan ilgili üyelere Çinli işletmelere yönelik hiçbir dayanağı olmayan baskıları ve ilgili yasa tasarısını gözden geçirmeyi durdurması, Çin-ABD karşılıklı güvene ve işbirliğine yararlı olan işler yapması çağrısında bulundu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları