loading
close
SON DAKİKALAR

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping: Topraklarımızın bölünmesine izin vermeyiz

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping: Topraklarımızın bölünmesine izin vermeyiz
Tarih: 18.12.2018 - 10:15
Kategori: Dünya

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ülkesinin topraklarının bölünmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Xi Jinping, reform ve dışa açılmanın 40. yılı nedeniyle bugün başkent Beijing'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Çin'in "bir ülke, iki sistem" çizgisinden hareket ederek, Hong Kong ve Makao'da uzun vadeli refah ve istikrarın korunması için Anayasa ve hukuk doğrultusunda tüm olanaklarını kullanacağını söyledi.

Xi Jinping konuşmasında, "Tek Çin " ilkesi ve "1992 Mutabakatı"nın yürütülmesini sürdüreceklerine işaret ederek, Taiwan boğazının iki yakası arasındaki ilişkilerin barışçı gelişme zeminini güçlendireceklerini, ekonomik ve kültürel değişimi derinleştireceklerini, böylece iki yakadaki halklara daha büyük mutluluk getireceklerini belirtti.

Xi, Çin'in egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumak için siyasi kararlılık ve kapasitesinin tam olduğunun kaydederek, kutsal vatan topraklarının bölünmesine katiyetle izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları