loading
close
SON DAKİKALAR

Çin: 'İnsan haklarını siyasete alet etmek ahlaksızlık'

Çin: 'İnsan haklarını siyasete alet etmek ahlaksızlık'
Tarih: 12.12.2018 - 10:22
Kategori: Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, Çin'in karşılıklı saygı temelinde gerçekleştirilen insan hakları iletişimi ve diyaloguna hep açık bir tavırla yaklaştığını kaydetti.

Almanya'daki bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, kısa süre önce Çinli liderlerle görüştüğü sırada, Çin'in insan hakları sorunlarını da gündeme getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan sözcü Lu, Çin ile Almanya arasında iletişimin yoğun ve işbirliği içeriğinin son derece zengin olduğuna işaret etti. Sözcü, iki ülke liderlerinin insan hakları ve dijitalleşmenin getirdiği sorunlar gibi son derece geniş bir skalada görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Lu Kang, Çin ve Almanya liderlerinin dünkü görüşmesinde öncelikli olarak siyaset, ekonomi, kültür, bilim ve teknoloji gibi alanlarda iletişim ve işbirliğinin derinleştirilmesi, çok taraflı işlerde koordinasyonun güçlendirilmesi, çok taraflılık ve serbest ticaretinin korunması gibi konuların ele alındığı bilgisini verdi.

Öte yandan, ABD'nin Beijing Büyükelçisi Terry Branstad, dün Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bir taraftan Çin'de 100 milyonlarca kişilik nüfusun yoksulluktan kurtarılması dahil olmak üzere çeşitli alanlarda Çin'e iltifatlarda bulundu, diğer yandan başka ülkelerin insan hakkı ihlallerine hiç değinmeden bu konuda Çin'e asılsız eleştiriler getirdi.

Büyükelçi Branstad'ın Çin'in kaydettiği muazzam ilerlemeyi kabul ettiğine dikkat çeken sözcü Lu Kang, Amerikalı yetkililerin, Çin halkının seçtiği gelişme yolu ve insan hakları davasını geliştirme yöntemine ciddi ve objektif bir tavırla bakmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Lu Kang, "Önyargıyla diğer ülkeleri doğru anlamak ve karşılıklı güveni geliştirmek mümkün değildir. Kendi standartlarını başkalarına dayatmak başarısızlığa uğramıştır. Sözde insan hakları sorunlarını kendi siyasetine alet etmek ahlâksızlıktır." diye konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları