loading
close
SON DAKİKALAR

Çin: Ticaret savaşının galibi olmaz

Çin: Ticaret savaşının galibi olmaz
Tarih: 22.03.2018 - 10:20
Kategori: Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin ile ABD arasında bir ticaret savaşı olursa, bunun galibinin olmayacağını yineledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, bugün yaptığı açıklamada, son dönemde ABD ile Çin arasında yaşanan ticari anlaşmazlıklarla ilgili olarak, Çin-ABD ticari ilişkilerinin belirleyici niteliğinin kazan-kazan ilkesi olduğunu belirtti.

Çinli sözcü, geçtiğimiz kırk yılda Çin-ABD ticari işbirliğinin iki tarafa da büyük pazarlar sağlamanın yanı sıra, çok sayıda istihdam fırsatı yarattığını, ABD'li ailelerin ortalama giderlerini ciddi şekilde azalttığını söyledi.

Çin ile ABD arasındaki ticari dengesizliğin çeşitli sebeplerden kaynaklandığını ifade eden Hua, sorunun çözülmesi için ticaret savaşı yapılması değil, karşılıklı piyasaların açılması suretiyle işbirliği pastasının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir ticaret savaşının galibinin olmayacağını yineleyen sözcü, "Çin, hiçbir tarafla ticaret savaşı başlatmak istemiyor. Ancak herhangi bir taraf bize ticaret savaşı ilan ederse de bundan ne korkar ne de kaçarız. ABD tarafının Çin'in çıkarlarını zedelemeyi sürdürmesi hâlinde, Çin de yasal haklarını korumak için buna sert ve gerekli tedbirleri alarak cevap verecektir" dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları