loading
close
SON DAKİKALAR

Çin'de fikri mülkiyet hakları gelişiyor

Çin'de fikri mülkiyet hakları gelişiyor
Tarih: 13.06.2018 - 12:30
Kategori: Dünya

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Hakları Müdürlüğü'ne bağlı Fikri Mülkiyet Hakları Geliştirme ve Araştırma Merkezi dün bir değerlendirme raporu yayımlandı.

Raporda, geçen yıl ülke çapında fikri mülkiyet haklarının istikrarlı şekilde geliştiği ve uluslararası sıralamada üst sıralara çıkıldığı kaydedildi.

Çin'in resmi istatistiklerine dayanılarak, 2017 yılında Çin'de patent başvuru sayısının 1 milyon 382 bine ulaştığına, önceki yıla göre yüzde 14,2 artış kaydedildiğine ve ülkenin devamlı olarak 7 yıldır dünyada ilk sırada bulunduğuna işaret edildi.

Diğer yandan geçen yıl Çin'in marka tescil başvurusu 5 milyon 748 bin adet olarak tespit edildi, bu alanda 2016 yılına göre yüzde 55,72 artış oldu. Bu kategoride dünya birinciliği 16 yıldır Çin'de bulunuyor.

Öte yandan 2017 yılında 4 bin 810 girişimci Madrid uluslararası marka tescili için başvuruda bulundu.

Fikri Mülkiyet Hakları Geliştirme ve Araştırma Merkezi Başkanı Han Xiucheng, Çin'de fikri mülkiyet haklarının, pirim ve çevre gibi belli açılardan gelişmiş durumda olduğunu söyledi. Han, küresel teknolojik kaynakların yatırımı ve fikri mülkiyet haklarının üretiminin büyük olduğu 40 ülkeyle kıyaslandığında Çin'in fikri mülkiyet hakları gelişim seviyesinin uluslararası sıralamada ilerlediğini ancak fikri mülkiyet haklarında çevrenin daha da iyi haline getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

Rapora göre, Çin'in fikri mülkiyet hakları çevresi ile dünyanın gelişmiş standartları arasındaki fark bir müddet daha kendini gösterecek.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları