loading
close
SON DAKİKALAR

Çin'den iklim değişikliğiyle ilgili işbirliği çağrısı

Çin'den iklim değişikliğiyle ilgili işbirliği çağrısı
Tarih: 27.01.2019 - 13:54
Kategori: Dünya

Çin'in Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Ma Zhaoxu, dün yaptığı konuşmada, çeşitli ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede iletişim ve işbirliğini güçlendirerek çok taraflı mekanizmayı koruyup uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Daimi temsilci Ma dün BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen "Meteorolojik Afetlerin Dünya Barışı ve Güvenliğine Etkileri" konulu açık oturumda yaptığı konuşmada, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğine yönelik sermaye ve teknik desteği artırarak, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğine müdahale kabiliyetinin yükseltilmesi gerektiğini savundu.

Ma, uluslararası toplumun BM İklim Değişikliği Çerçeve Protokolü ve Paris Anlaşmasını yerine getirmesi, 'eşit ancak farklı sorumluluk' ilkesini kararlılıkla izlemesi gerektiğini vurguladı.

Çin'in ikilim değişikliğine müdahaleye her zaman katkıda bulunduğuna işaret eden Ma Zhaoxu, iklim değişikliği alanında Güney-Güney İşbirliği taahhüdünü yerine getirip gelişmekte olan ülkelere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Ma, Çin'in uluslararası toplumla birlikte kalıcı barış, güvenlik ve ortak refaha dayalı, dışa açık ve kapsayıcı, temiz ve güzel bir dünya inşa edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları