loading
close
SON DAKİKALAR

Cizrespor'a yapılan ırkçı saldırı Meclis'e taşındı

Cizrespor'a yapılan ırkçı saldırı Meclis'e taşındı
Tarih: 18.02.2019 - 13:56
Kategori: Gündem

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine yapılan ırkçı saldırıyı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği soru önergesi ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na verdiği dilekçeyle Meclis gündemine taşıdı.

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Cizrespor, bu hafta Antalya’da oynadığı Serik Belediyespor maçında, fubolcuların ve taraftarın ırkçı saldırısına uğradı. Müsabaka başlamadan önce sahada ‘Ölürüm Türkiyem' şarkısı eşliğinde taraftarlar Cizrespor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulundu. Müsabaka sonrası ise, soyunma odasına gitmek isteyen Cizrespor oyuncuları, Serik Belediyesporlu oyuncuların ve bir grup taraftarın saldırısına uğradı. Saldırıda 3 oyuncu ve kaleci hocası darp edildi. Darp edilenler hafif şekilde yaralanırken, oyuncular şehri terk etmek zorunda kaldı.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaşanan ırkçı saldırıyı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği soru önergesi ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na verdiği dilekçeyle Meclis gündemine taşıdı.

Gergerlioğlu, “Ülkede iktidarın yükseldiği şovenist duyguların futbol sahalarında da yansıması kaçınılmaz maalesef. Uzun bir süredir bununla ilgili olayları izliyoruz. Önceki ayda verdiğimiz Amedspora saldırıya yönelik soru önergesine halen cevap alamamışken şu anda Cizrespora yapılan saldırıyı konuşuyoruz. Bu çok üzücü. Ülkede hem ayrımcılığı, nefret söylemini yükselten bir iktidar var hem de yapılan saldırılar karşısında duyarsız kalan harekete geçmeyen bir iktidar var. Bu çok üzücü zaten yaşananlar ayrımcılıkla ilgili konular gündemdeyken, bu sorunun iyileştirilmesi yönünde adımlar beklerken maalesef futbol sahalarına kadar yansıyan ırkçı faşizan olayların olması bizi son derece üzmektedir. Biz bu konuda Mecliste gereken işlemleri yapıyoruz. Bakanlığa soru önergesi veriyor ve insan haklarını inceleme komisyonuna dilekçelerimizi vererek bir milletvekili olarak bize düşen görevi yerine getiriyoruz. Ben artık bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

HDP'li Gergerlioğlu, Fuat Oktay'a şu soruları yöneltti:

"-Cizrespora yapılan saldırıyla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Halen gözaltında olan kimse var mıdır? Soruşturma varsa hangi aşamadadır?
-Taraftarlarca yapıldığı iddia edilen saldırı esnasına ait kamera kayıtları incelenmiş midir? Polislerin saldırıya göz yumdukları iddiası doğruysa konuyla ilgili soruşturma açılmış ilgili polis memurları açığa alınmış mıdır?
-Maç daha başlamadan söylenen şarkılarlarla ve hakaret içeren tezahüratlarla Cizrespora saldırı yapılması için taraftarların azmettirildiği iddiası doğru mudur?
-TFF Gözlemcisi raporunda yaşanan olayı yazmış mıdır? Bu rapor kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

-2015-2019 yılları arasında Cizresporun deplasman maçlarında Cizresporlu kaç futbolcu, takım yöneticisi veya taraftara kaç saldırı gerçekleşmiştir?
-2015-2019 yılları arasında Cizrespora yapılan saldırılar neticesinde kaç kişiye soruşturma açılmıştır ve bu soruşturmaların neticesi ne olmuştur?
-2015-2019 yılları arasında Cizrespora yapılan saldırılar neticesinde kaç kulübe hangi cezalar verilmiştir?
-Cizrespor 2015-2018 yılları arasında kaç defa hangi sebeplerle TFF Disiplin Kurulundan hangi cezaları almıştır?
-2018-2019 sezonuna 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarından Lefter Küçükandonyadis’in ismini veren TFF’nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığının bu tarz ırkçı saldırıları gerçekleşmemesi için aldığı önlemler nelerdir?
1-Geçtiğimiz aylarda buna benzer saldırı Amedspor’a yapılmış ve o zaman verdiğim soru önergesine halen cevap verilmemiştir. Amedspor’a yapılan saldırı sonrasında TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığının gerekli çalışmaları ve önlemleri almaması sebebiyle bu olayın gerçekleştiği iddiaları doğru mudur?"

Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine saldırı

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları