loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuk cerrahı MEB’e atandı

Çocuk cerrahı MEB’e atandı
Tarih: 28.09.2018 - 09:01
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakan Ziya Selçuk’un, liyakat vurgusuna karşın Çocuk Cerrahisi Uzmanı Kemal Varım Numanoğlu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü olarak atandı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Osman Nuri Gülay’ın yerine Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doktor Kemal Varım Numanoğlu getirildi. Daha önce Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Deney Hayvanları Yürütme Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Numanoğlu’nun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yardımcısı Mahmut Özer’in talebiyle Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne atandığı bildirildi. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Eğitim sendikaları, Selçuk’un atamalarda liyakatın belirleyici olacağına ilişkin söylemlerini hatırlatarak atamaya tepki gösterdi.

Selçuk’un Ankara’da okul müdürleri ve müdür yardımcılarıyla düzenlenen toplantıda kullandığı, “Biz ilişkileriyle değil yeteneğiyle becerisiyle bir yere gelmiş insanlar öne çıksın istiyoruz” ifadelerine karşın Çocuk Cerrahı Numanoğlu, mesleki eğitime ilişkin herhangi bir deneyime sahip olmamasına rağmen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Eğitimcilerin tepkisini çeken atamanın perde arkası ise oldukça ilginç. ÖSYM Başkanlığı görevinden alınarak MEB’e Bakan Yardımcısı olarak atanan Mahmut Özer’in bu atamaya ön ayak olduğu ortaya çıktı. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Özer’in, ÖSYM Başkanlığı döneminde yardımcısı olan Numanoğlu’nu “önerdiği” ortaya çıktı. Numanoğlu’nun aynı zamanda Özer’in Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevinde de yardımcısı olduğu ifade edildi.

“Liyakat söylemi boşa çıktı”

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, sağlık alanında bir uzmanın Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğüne getirilmesinin eğitime olumlu bir katkısı olmayacağını vurguladı. Yıldırım, Selçuk’un çevresindeki kadroların eğitimin sorunlarına farklı bakış açıları getirip çözüm önerileri sunabilecek kişilerden oluşturulması gerektiğini belirtti. Bu atama kararıyla Selçuk’un, “Liyakat” söyleminin boşa çıktığının altını çizen Yıldırım, “Karardan derhal vazgeçilmeli. Aksi takdirde Selçuk’un söylemleri ve öğütleri kabul görmeyecek” dedi.

***

‘Türkiye fotoğrafı…’

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da atama kararına tepki gösterdi. Liyakat ilkesinin tüm kurumlarda ortadan kalktığına dikkati çeken Aydoğan, “Sağlık Bakanlığı'na müzik öğretmeninin, MEB' e hekimin, TUBİTAK' a hayvanat bahçesi müdürünün atandığı tablo liyakatın yok edilmesinin Türkiye fotoğrafıdır” diye konuştu. Eğitim Sen’in öğretim yılının ilk gününde okullarda yaptığı, “Birlikte Başarabiliriz” çağrısını hatırlatan Aydoğan, “Bu çağrıda mücadeleye çağırdığımız başlıklardan biri de mülakata, güvenlik soruşturmasına karşı liyakat, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesine çağrıydı. Mesleğimize, haklarımıza sahip çıkmak ortak meselemizdir” diye konuştu.

 Kemal Varım Numanoğlu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları