loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuk Hakları Zirvesi Başkanı Ebrize Çeltikçi: Bütün çocuklarımız için; bütün çocuklarımızı düşünmek ve korumak zorundayız

Çocuk Hakları Zirvesi Başkanı Ebrize Çeltikçi: Bütün çocuklarımız için; bütün çocuklarımızı düşünmek ve korumak zorundayız
Tarih: 23.11.2018 - 16:54
Kategori: Medya

Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı ve Çocuk Masası Başkanı Ebrize Çeltikçi, Can Ataklı'nın Tele1 TV'de yayınlanan Gün Başlıyor programına konuk oldu.

Çocuk Hakları Zirvesi ve Çocuk Masası hakkında açıklamalarda bulunan Çeltikçi, "Çocuğun hakkı dediğimiz zaman aklımıza eşitlik gelmesi lazım. Çocuk bir varlıktır, vatandaştır ve hukuki hakları vardı. Hukuki haklarını koruyamamasından dolayı onun haklarını korumak ve haklarına sahip çıkmak kurumlara, yöneticilere düşüyor" dedi.

Çeltikçi'nin açıklamalarından bazı kısımlar şöyle:

"İstismara uğrayan çocuğun istismar edicisi hukuk ölçülerinde cezalandırılıyor ama ondan sonra o çocuk hayatı mahvolmuş olarak; bedenen, ruhen, fikren ölmüş olarak kalıyor. Bunların topluma tekrar kazandırılması yönünde bir çırpınış gördük. Bu çocuklarımızın topluma kazandırılması, bunların tekrar insani değerlere dönebilmesi için sağlıklı rehabilitasyon çalışmasına ihtiyaç var. Çocuk Masası’nda bu yönde çalışmalar yürüttük. Bunun için Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nde Çocuk Sağlık Sosyal Destek İstasyonu’nu kurduk.

Çocuk Masası’nın en önemli fonksiyonu; bir sorunu; çocuğu yerel, yakın bütün ihtiyaçlarıyla, dolaştırmadan, aileye ‘şuraya, buraya git’ demeden, aileye bütün hizmetleri vererek çözmek.

Çocuk istismarlarında cezasızlık sorunu yaşıyoruz. Bunun hukuk sisteminde süratle düzeltilmesi lazım.

Türkiye’ye bir kesim bütün haklara sahip ama yarın o haklara sahip olmayan diğer kesim o bütün haklarıyla yaşayanların da sorunu olacaktır. Biz bütün Türkiye için, bütün çocuklarımız için; bütün çocuklarımızı düşünmek ve korumak zorundayız.

Çocuk Masası bir pilot çalışma. Amacımız çocuklar ulaşamıyorsa biz çocuklara ulaşacağız. Biz bu çalışmayı mahalle muhtarlıklarına kadar indirdik. Çocuk en yakın mahalle muhtarına giderek ‘Çocuk Masa’sına başvuruyorum’ diyecek ve ihtiyaçlarını iletecek.

Okullara gittik; konferanslar, seminerler verdik velilere; çocuklarının istismardan korunması için, ruh ve beden sağlıkları için, eğitimlerinde daha iyi yol alabilmeleri için neler yapmak lazım diye.

Hem yerel yönetimi hem resmi kurumları hem de okullarda çocuk koruma eğitimini paralel yürüttük. Çocuk Masası sistematiğini muhtarlıklara kadar indirdik. Muhtarlara bu konuda eğitim verdik.

En büyük dileğimiz; Çocuk Masası’nı dijital ortama dönüştürerek, e-masalar şeklinde bütün Türkiye’de rahatlıkla ulaşılır hale getirmek.
Çocukların haklarını bilmesi ve birbirlerine sahip çıkması, büyüklerin onların kendilerini geliştirmesine imkan vermesi, çocukların herhangi bir şekilde okulda veya ailede belli bir yöne zorlanmadan özgür vicdanlarıyla güçlü olmaları sağlanmalıdır."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları