loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu'daki tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in anısına Uzunköprü'de futbol akademisi açıldı

Çorlu'daki tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in anısına Uzunköprü'de futbol akademisi açıldı
Tarih: 18.10.2018 - 11:59
Kategori: Yurt

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel anısına, memleketi Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde futbol akademisi açıldı.

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz’da 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren kazasında, trenin kalkış noktası olan Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden de 12 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. Kazada babası Hakan Sel ile birlikte hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel anısına Uzunköprü Belediyesi, futbol akademisi açtı.

7-14 yaş öğrencilerin futbol bilgi ve becerilerinin gelişmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, futbolcu yetiştirilmesi hedeflenen Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi’ne 258 öğrenci kayıt yaptırdı.

Futbol Akademisi'nin açılışına; Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, amcası Fatih Sel, dedesi ve babaannesi de katıldı.

Açılışta konuşan Mısra Öz, “Bir ihmal sonucu kaybettiğim oğlumun adının burada, kendi memleketinde yaşatılması beni gururlandırdı. Oğuz Arda’nın adının sonsuz olmasını istiyorum. Akademide oynayan çocuklarımızın Oğuz Arda’nın hayallerini gerçekleştirmesini diliyorum” dedi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen de “Uzunköprü’de sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini bu defa sportif anlamda gerçekleştiriyoruz. 8 Temmuz tren kazasında kaybettiğimiz yavrumuz Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel’in hatırasını bu şekilde yaşatmak istedik. Hayatını kaybeden her vatandaşımız bizim için özeldi, küçük bir ihmal sonucu 25 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü hala içimizde yaşıyoruz. Akademiye kayıt yaptıran öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize tüm spor malzemeleri ücretsiz olarak verilecek olup, teknik ve idari kadro tarafından sportif ve eğitim profili sürekli olarak takip edilecek, yazılı ve sınavları için özel programlar uygulanacak ve futbol eğitiminin okula olan ilgisinin azalmasına izin verilmeyecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz tarafından akademiye kayıt yaptıran öğrencilere Oğuz Arda’nın görselinin yer aldığı tişört dağıtıldı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları