loading
close
SON DAKİKALAR

Cumartesi Anneleri 725. haftada Rıdvan Karakoç için bir araya geliyor

Cumartesi Anneleri 725. haftada Rıdvan Karakoç için bir araya geliyor
Tarih: 16.02.2019 - 09:35
Kategori: Gündem

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 725. defa İstiklal'de bir araya gelecek.

Cumartesi Anneleri 725. haftada, gözaltına alındıktan sonra en son 20 Şubat 1995'te haber alınan ve cesedine kimsesizler mezarlığında ulaşılan Rıdvan Karakoç için adalet isteyecek. 

Cumartesi Anneleri'nin kayıplarının akıbetini ve hesabını sormak için İstiklal'de gerçekleştirecekleri 725. buluşma çağrısı şöyle:

"'Rıdvan Karakoç dosyasında hakikati öğrenmeye, adalete ulaşmaya hakkımız var!'diyerek buluşacağız. Sizi de kırmızı bir karanfille sesimize ses katmaya çağırıyoruz." 

Rıdvan Karakoç'a ne oldu?

Kürt siyasi partilerinde çalışmalar yürüten, Mezopotamya Kültür Merkezi'nin kuruluş çalışmalarında yer alan 34 yaşındaki Rıdvan Karakoç, bu faaliyetleri nedeniyle polisin hedefindeydi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı olan Rıdvan Karakoç’un, İstanbul’da yaşayan ailesinin evi polis ablukası altındaydı. Rıdvan Karakoç'u arayan polisler sık sık evlerini basıyor, aileyi tehdit ediyordu. Rıdvan Karakoç bu nedenle evine gidemiyor ama ailesi ve posta yoluyla vekalet gönderdiği İHD avukatlarından Eren Keskin ile düzenli olarak haberleşiyordu. Bu haberleşme 15 Şubat 1995 tarihinden sonra kesildi. Haberleşmenin kesilmesinin ardından ev baskınları son buldu, evdeki polis ablukası kalktı.

Karakoç Ailesi, tüm mercilere başvuru yaptı ancak sonuç alamadı. Gözaltına alındığı inkâr edilen Karakoç için devletin tüm kurumları üç ay boyunca “Bizde yok ” cevabı verdi. Gözaltında kaybedilen oğulları Hasan'ı arayan Ocak ailesi Mayıs ayında Beykoz Savcılığı’ndaki dosyalar arasında tesadüfen Rıdvan'ın işkence görmüş cansız bedeninin fotoğrafını gördü. Böylece Rıdvan Karakoç'un işkence ile öldürülmüş bedeninin 02 Mart 1995 tarihinde Beykoz’da ormanlık alana atıldığı, ölü muayenesi sonrasında fotoğraflarının çekildiği, parmak izlerinin alındığı, 26 Mart 1995 tarihinde de Adli Tıp'a teslim edildiği gerçeği açığa çıktı.

Savcılık dâhil, tüm resmi kurumlardan geçen Rıdvan'ın cansız bedeni emniyette parmak izi olduğu halde ‘kimliği meçhul kişi’ olarak gizlice Altınşehir Kimsesizler Mezarlığı'na defnedilmişti. 3 Haziran 1995 tarihinde Rıdvan'ın mezarına ulaşan Karakoç ailesi onu bulunduğu yerden alarak Gazi Mahallesi Mezarlığı’na tekrar defnetti. Beykoz Savcılığı’nın 1995/805 esas sayılı soruşturma dosyasında, rutin yazışmalar dışında hiçbir işlem yapılmadı. 13 Şubat 2015 tarihinde aile yeniden Beykoz Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Karakoç ailesinin etkin soruşturma yapılarak cezasızlığa son verilmesi ve hakikatin açığa çıkartılması talebi hala karşılık bulmadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları