loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhur İttifakı'nda 30 büyükşehir ve 6 il masada

Cumhur İttifakı'nda 30 büyükşehir ve 6 il masada
Tarih: 13.12.2018 - 10:57
Kategori: Siyaset

Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde MHP’nin aday çıkarmayacağını açıkladığı 30 büyükşehrin masaya yatırıldığı kaydedildi.

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesine yönelik AKP ve MHP’li heyetlerin görüşmeleri devam ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün yeniden bir araya geldi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Edinilen bilgiye göre, AKP’nin “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı MHP’ye bıraktığı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de ‘kararsız’ kaldığı” ifade ediliyor. İki liderin görüşmesinde ayrıca MHP’nin aday çıkarmayacağını açıkladığı Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki 27 büyükşehirin de masaya yatırıldığı kaydediliyor.

MHP, ittifak kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanlıklarında aday çıkarmayacağını açıklasa da ilçe üç büyükşehirdeki bazı ilçe belediyelerinde “AKP’nin desteğini beklediği” ifade ediliyor. Bu kapsamda da AKP’nin İstanbul’da, Silivri ile Küçükçekmece’de, Ankara’da ise mevcut MHP’li belediyeler Polatlı ile Etimesgut’ta “MHP’nin adayını destekleyebileceği, aday çıkarmayabileceği” de belirtiliyor.

CHP-İYİ Parti de konuşuldu

İki lider iki parti tarafından hazırlanan simülasyonlar üzerinde de görüş alışverişinde bulunduğu ifade edilirken, CHP ile İYİ Parti arasında dün yaşanan ittifak görüşmelerindeki krizin de gündeme geldiği belirtildi. Bahçeli, daha önce CHP ile İYİ Parti’nin “ittifak yapacağı her yerde Cumhur İttifakı’nın adayını destekleyeceklerini” açıklamıştı. Bu kapsamda, CHP’li belediye başkanlıklarının da ittifak kapsamında ele alındığı ifade ediliyor.

Iğdır ve Kars yeniden

Erdoğan, MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde ikinci parti konumunda olduğu Iğdır ile MHP’den istifa eden Murtaza Karaçanta’nın yönettiği Kars’ta da partisinin adayını açıklamıştı. Ancak Iğdır ile Kars’ın ittifak kapsamında “yeniden ele alınabileceği” değerlendiriliyor. AKP’nin Iğdır Belediyesi başkan adayı Adil Aşırım’ın “Azeri” kökenli olduğu için “Iğdır’da MHP’nin oylarını bölebileceği” ifade ediliyor. Bu durumda, Iğdır Belediyesi’nin “yeniden HDP’nin eline geçebileceği” değerlendirilirken, AKP’nin “Iğdır ve Kars’taki adaylarını da MHP lehine çekebileceği” konuşuluyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları