loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan itiraf

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan itiraf
Tarih: 20.12.2014 - 19:51
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu’nda konuşma yaptı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, finans sektörünün inşaat firmalarına yüksek faizle zulmettiğini söyledi. Kredi maliyetlerinin yüksek olduğunu ifade eden Erdoğan, 'faiz başarısız olduğum konulardan biridir' diye konuştu. Erdoğan, 'Faizleri düşürmek durumundayız ki girişimcimiz cesaretlensin. Yatırımla üretim, ihracat artacaktır' dedi.

“Kuzey Suriye’de yeni bir eyalet mi oluşturuluyor?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkem için bir sıkıntıdır, tehdittir. Bunu görmezden gelemem” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu’nda konuşma yaptı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Biz bugünlere kolay ulaşmadık. 2002’den bu yana gelen süreç, dikensiz gül bahçesi değildi. Darbe senaryoları yazıldı. Bazı senaryolar uygulama planına geçti. Suikast girişimleri oldu.
Geçen yıl bugünlerde 17-25 Aralık darbe girişimini yaşadık. Eğer herhangi birine boynumuzu eğsek, diz çöksek, tuzağa düşsek bugünlere ulaşmazdık. İddianameye ‘dönemin başbakanı’ ifadesi koydular. Dönemin başbakanı diyenler, dönemin haşhaşileri oldu. Dönemin haşhaşi örgütünü kimse hatırlamayacak, hatırlayan da hayırla yad etmeyecek.

Bir maşa kullanılmaz hale gelirse üst akıl kendisine başka bir maşa bulur. Düne kadar birbirlerini hasım görenler ortak hareket ediyorlar. Şimdi tabular yıkılıyor, mesele burada. Bizim ödenecek diyetimiz yok. Biz yetkiyi emaneti birilerinden almadık, milletten aldık. Hesabı da sadece millete veririz.


‘DİKKATLİ VE TEMİZ BİR SÜREÇ’

14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor.

‘TÜRKİYE İTİBARINI SAHTE MANŞETLE ELDE ETMEDİ’
Avrupa Birliği tatil gününde açıklama yaptı. Ne kadar da hassaslar. 50 yıldır kapılarında bizi bekletenler bu hassasiyeti nereden elde ettiler. Uluslararası basına servisler yapılmıştı. Türkiye guguk devleti mi? Türkiye de hukuk devleti. Sen de hukuk sürecini bekleyeceksin. Hoşunuza gitse de gitmese de Türkiye’deki yargının tasarrufuna ve kararlarına uyacaksınız. Gözaltına alınanlar gazeteciymiş, gazeteciler suç işlemiyor mu?
Türkiye’nin itibarına hiçbir şey olmaz. Türkiye uluslararası itibarını, manşetlerle, sahte raporlarla AB açıklamalarıyla elde etmiş bir ülke değil. Sahte raporları, siyasi raporla, yanlı notlarla istikamet belirleyecek bir şey olmaz.

‘YENİ BİR EYALET Mİ OLUŞTURULUYOR?’
Suriyeli mülteciler için yardım etmiyorlar. Paraya gelince bir şey yok. Onların tanrısı o. Kobani Kobani kobani dediler. Uçaktan mühimmat indirdiler. Bir kısmı DEHAŞ’a bir kısım PYD’ye gitti. İkisi de terör örgütü, al birini vur ötekine. Kobani’de sivil halk yok. Halep’le niye ilgilenmiyorsunuz? Niye sahip çıkmıyorsunuz? Birileri için Kobani’nin önemi var. Kuzey Suriye’de yeni bir eyalet mi oluşturuluyor? Bu ülkem için bir sıkıntıdır, tehdittir. Bunu görmezden gelemem. Koskoca bir soru işareti var. Biz biliyoruz ama sabırlıyız?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları