loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden ilk basın toplantısı

Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden ilk basın toplantısı
Tarih: 28.01.2015 - 17:39
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı düzenledi, ABD'deki uygulamaya benzer şekilde gündemle ilgili açıklamalar yaptı, soruları yanıtladı.

İlk kez düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın sözleri şöyle:

Burası bir hizmet binasıdır. Burası milletin sarayıdır, milletin temsil edildiği yerdir.

-Yeni cumhurbaşkanlığı şeması, tamamen Cumhurbaşkanımızın takdir ve tasarrufları çerçevesinde işleyen bir mekanizmadır. Onun talimatları doğrultusunda ihtiyaçlara göre faaliyet gösterecek birimlerdir bunlar. Bunları cumhurbaşkanlığının dışında 'başka bir tarafa gölge oluşturan bir yapı' gibi görmek son derece yanlış olur.

ARALARINDA MÜKEMMEL BİR UYUM VAR

-Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımız, Cumhurbaşkanlığı ile Hükümet arasında bir fitnenin olduğu tarzındaki yorumların hiçbir gerçekliği yoktur. Özellikle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında tam bir uyum vardır, mükemmel bir koordinasyon söz konusudur.

SOMALİ ZİYARETİ BİR MİLADDIR

-Son olarak Cumhurbaşkanımızın 3 Afrika boynuzu resmi ziyareti vardı. Bu ziyaret çerçevesinde bu ülkelerle ilişkiler ele alındı ve özellikle Somali'deki açlık ele alındı.2008 yılında Türkiye-Afrika işbirliği zirvesi gerçekleşti. Türkiye'nin Afrika'ya ilgisi bundan sonra da devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken yaptığı ziyaret Somali'de bir miladdır. 2011'de yapılan bu ziyaretin meyvelerini gördük. Somali'de açlık ve salgın hastalıkların durduğunu gördük. Alt yapı, konut ve enerji alanında Türkiye gerekeni yapacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NUN Kitap ELEŞTİRİSİ

- (Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somali'de bir çocuğa 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' kitabı hediye ettiği' iddiası için)
Bu kitap üzerinden dün yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığını hep beraber müşahede ettik. Tabii Anamuhalefet Liderimizin böyle bir konuma düşmüş olması hakikaten üzüntü verici Türkiye açısından. Bizim tavsiyemiz Sayın Anamuhalefet Lideri bu tür asılsız, temelsiz spekülasyonlar yerine buyursunlar Somali'ye gitsinler, orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, STK'ların, iş adamlarının yaptığı yardım faaliyetlerini bizzat yerinde görsünler.

LATİN Amerika ZİYARETİ OLACAK

-9-13 Şubat tarihlerinde Latin Amerika ziyaretleri olacak. Biz Türkiye olarak bu ziyaretleri çok önemsiyoruz. Türkiye G20 dönem başkanlığını almış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde toplanacak zirve öncesi bu tür ziyaretler devam edecek.
Fransa'da yapılan saldırının ardından tüm dünya teröre karşı birlik oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Hollande aradı. Bu vesileyle bunun altını çizmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır yaptığı ırkçılık ve islamofobiaya dikkat çekmektedir. Sayın Hollande tutumu takdire şayandır.

YUNANİSTAN SEÇİMİ

-Yunanistan seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikli hedefimiz ikili ilişkilerin geliştirilmesidir.

ÇANAKKALE SAVAŞLARININ 100. YILI

(Çanakkale savaşlarının 100. yılı dolayısıyla kapsamlı anma törenleri gerçekleştirileceğini belirterek) Bu savaşın en önemli yönlerinden birisi de Türkiye'nin bugün bu savaşta karşı cephede yer almış milletlerle kurduğu iyi dostluk ilişkileridir. Bu çerçevede de 23 Nisan Günü İstanbul'da bir barış zirvesi yapılması planlanmaktadır. 24 Nisan kutlamalarının hemen öncesinde. Burada da bütün dünyaya 'bu centilmenler savaşından bugün dünyanın yaşadığı zorlukları da dikkate alarak nasıl bir barış mesajı verebiliriz.' Bunun değerlendirmesi yapılacak ve bütün dünya kamuoyuyla paylaşılacaktır.

-Çözüm süreci ve paralel yapı Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle durduğu iki konudur.

-Suriye'de Esed rejiminin bittiği herkesin malumudur. 5 milyon mülteci ve yüzbinlerce insanın katili birinden bashediyorsunuz. Esed'in kendi meşruiyetini kaybettiğinin göstergesidir. Böyle bir rejimin başındaki kişinin 1.7 milyon Suriyeli'ye bakan Türkiye'ye laf söylemesi hezeyandır. Türkiye Suriye için çözümü ortaya koymuştur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları