loading
close
SON DAKİKALAR

Cumhuriyet'ten Bölünme Açıklaması

Cumhuriyet'ten Bölünme Açıklaması
Tarih: 31.07.2014 - 11:15
Kategori: Medya

Cumhuriyet Gazetesi, bir internet sitesinde 'Cumhuriyet Gazetesi tarihinde ikinci bölünme' başlıklı yazıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi, bir internet sitesinde 'Cumhuriyet Gazetesi tarihinde ikinci bölünme' başlıklı yazıyla ilgili açıklama yaptı.

Biraz önce bir internet sitesinde “Cumhuriyet Gazetesi tarihinde ikinci bölünme” başlığıyla bir haber yer almıştır.

Okurlarımıza ve kamuoyuna daha önce duyurduğumuz gibi aralarında -haberde ismi geçen- Orhan Erinç (Cumhuriyet Vakfı Başkanı), Akın Atalay (Cumhuriyet Vakfı Başkan Vekili ve Genel Koordinatör), İbrahim Yıldız, Hikmet Çetinkaya, Cüneyt Arcayürek ve Mustafa Balbay’ın da bulunduğu Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, 12 kişilik üye tamsayısının oybirliğiyle gazetenin yeniden yapılandırılması konusunda tam yetkili olarak bir İcra Kurulu oluşturmuş ve bu kurula üye olarak Akın Atalay (Vakıf Başkan vekili ve Genel Koordinatör), İbrahim Yıldız (Genel Yayın Yönetmeni), Güray Öz (Okur Temsilcisi) ve Önder Çelik (Vakıf YK üyesi ve genel saymanı) atanmıştır. Belirtildiği gibi bu karar oybirliğiyle alınmış bir karardır.

İcra Kurulu yapmış olduğu toplantılarda görev değişiklikleri ve gazeteye yeni katılacak isimlerin her biri konusunda oybirliğiyle karar almıştır. Adı geçen kararların her biri, ayrıntılı olarak bir karar tutanağı ile tespit edilerek imza altına alınmaktadır.

Dolayısıyla, alınan kararlar konusunda haberde adı geçen isimler de dahil olmak üzere bugüne kadar Cumhuriyet gazetesi içinde herhangi bir görüş ayrılığı yaşanmamıştır.

Cumhuriyet gazetesi yayın yaşamı boyunca bu türden provokatif ve yıkıcı bir çok saldırıya uğramıştır. Buna karşın, Cumhuriyetin yayın anayasasında yer alan temel ilkeleri ve yayın politikalarından zerre kadar ödün vermeden yayınına devam etmiştir. Bundan sonra da aynı çizgide yayınına devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Okurlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu

Cumhuriyet'ten Bölünme Açıklaması

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları