loading
close
SON DAKİKALAR

Davutoğlu AKP'nin seçim vaatlerini açıklıyor

Davutoğlu AKP'nin seçim vaatlerini açıklıyor
Tarih: 04.10.2015 - 14:33
Kategori: Siyaset

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP’nin 3 Kasım seçim beyannamesini açıkladı.

AKP genel başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Hanım, beyanname tanıtım toplantısı için salona "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısıyla girdi.

SALONDA "HAYDİ BİSMİLLAH" ŞARKISI ÇALDI

AKP, Yüksek Seçim Kurulu'nun yasak kararına rağmen, "Haydi Bismillah" şarkısından vazgeçmediği görüldü.
Davutoğlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye "Haydi Bismillah" şarkısıyla çıktı.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Sizleri sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın selamı üzerinizde olsun. Konuşmamım başında son huzur ve demokrasi operasyonu başta olmak üzere tüm şehitleri saygıyla anıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız RecepTayyip Erdoğan’ımıza saygılarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız biraz az önce Brüksel’e yola çıktı, Allah yolunu açık etsin.

Geleceğe yürüyen bu siyasi hareketin görünmez kahramanlarını, gönül değerlini bir kez daha selamlıyorum.

Bugün bir dönüm noktası, bugün bir milat, bugün ilk aşkla yeniden başlıyoruz.

Türkiye’nin en büyük siyasi kadrosu olarak omuz omuza hep beraber tüm dava arkadaşlarımızla Türk milletinin huzurundayız.

Bize böyle yoldaşlar nasip eden Allah’a ham olsun. Bu aziz kadroyla birlikte Türkiye’nin emanetine saygı duyduğumuzu bir kere daha söylüyoruz.

Büyük AKP ailesi olarak 1 Kasım seçimlerine doğru ilk günkü aşkla, coşkuyla gittiğimizin en büyük göstergesi bu salondaki aşktır, bu salondaki tutkudur, coşkudur. 1 Kasım seçimlerinin hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Geçen hafta aday tanıtım toplantısında hatırlattığım gibi bütün partilere sesleniyorum, birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim, 1 kasım seçimleri şimdiden hayırlı olsun.

Akp hareketini diğerlerinden ayıran 3 temel hareketi anlatmak istiyorum.

-AKP bir reform hareketidir
-AKP halkın içinden çıkmış bir harekettir.
-Vizyon hareketidir

“BİZİM SÖZÜMÜZ SENETTİR. AYRICA NOTERE İHTİYACI OLMAYAN BİR SENETTİR”

7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçlardan her bir partimizin kendisi için çıkan dersleri aldığını düşünüyorum. Yeni dersler, Türk siyasetine yeni soluklar getirecektir.

7 Haziran’dan gerekli dersleri çıkaracağımızı söylemiştim o akşam, 3 aydır bunun üzerine çalıştık. İç muhasebeyi derinden yaptık ve gereğini hayata geçirdik.

Herkese beklentilerini sunduk, eleştirilerini dinledik. Bugünkü beyanname, milletin katılımıyla geniş bir konsensüs ile hazırlanmış bir beyannamedir.

Yarın istiklal harbimiz gibi Samsun’dan yola çıkacağız.

Bize göre beyan esastır, milletimiz de beyanı esas alır. Milletimiz 13 yıllık tecrübeyle yakından biliyor ki bizim sözümüz sözdür, bizim sözümüz senettir. Ayrıca notere ihtiyacı olmayan bir senettir. Bizim için asıl olan millettir.

“KESİNLİKLE NEFRET SÖYLEMİNDEN UZAK DURACAKSINIZ”

7 Haziran seçimlerinden milletimizin verdiği temel mesaj, partilerin uzlaşma yoluna girmesidir. Biz AKP olarak bunu sorumluluk bilinciyle kabul ettik. Bütün parti teşkilatlarına herkese hitap edeceksiniz, kesinlikle nefret söyleminden uzak duracaksınız.

Maalesef aynı demokratik yaklaşımı muhataplarımızdan bulduğumuzu söylemek çok güç. Bütün ısrarlı gayretlerimize rağmen, muhataplarımız karşı tepkiye geçti. CHP blok siyasetini seçti. MHP hayır siyasetini takip etti. Her şeye hayır dedi. Hükümet kuralım, hayır, erken seçim hükümeti kuralım, hayır. Blok siyaseti ve hayır siyaseti milletten hak ettiği cevabı alır. HDP ise terör siyasetine kalkıştı. Biz bu siyasetlere karşı birlik siyaseti takip ettik. Blok siyasetine karşı toplumsal uzlaşma dedik, hayır siyasetine karşı milletin gereklerini düşündük.

Türkiye’de AKP'siz siyaset olmaz, AKP olmadan Türkiye’nin siyasetine şekil ve düzen verilemez.

Bütün siyasi partilerin kapısını çaldık, ayrım gözetmeden konuştuk. Her şeyi paylaştık, bizim için mesele bir ülke meselesiydi. İyi niyetle bir hükümet formülü bulmaya çalıştık. Ne olursa olsun ben yokum diyenler oldu, el sıkışmadan hayır diyenler oldu. İpe un serdiler, anayasal ve uzlaşmacı siyasete katılmama tavrına girdiler.

Bizim ağzımızdan gerilim üreten tek bir söylem çıkmadı. Kimseyle gerilim yaşanmasına izin vermedik. Özellikle CHP ve MHP ile yapılan görüşmelerde tüm yolları denedik.

Görüşmelerin sonuçsuz kalması AKP’nin yetersizliğiyle ilgili değildir.

Anayasanın ön gördüğü ve sorumluluk verdiği bu hükümete katılma konusunda CHP ve MHP çekindiler ve geride kaldılar.

“TÜRKEŞ DIŞINDA BABA YİĞİT ÇIKMADI”

MHP’den şu anda aramızda bulunan Sayın Tuğrul Türkeş dışında, elini taşın altına koyan, bu zor günlerde ülke sorumluluğu için görev almak isteyen bir baba yiğit çıkmadı.

Davutoğlu'nun Türkeş ile ilgili sözleri salondan büyük alkış aldı

“BU ÇAKALLAR ZANNETTİLER ÜLKE HÜKÜMETSİZDİR”

Tazelendik, yenilendik haydi bismillah diyoruz. Zaman bundan sonra artık bizim elimizdedir. Bizim yapılacak işimiz var, bizim fethedilecek menzillerimiz var, hayırlı olsun.
Aziz kardeşlerim yeni bir seçim sürecine girdiğimiz şu dönemde eminim ki gündemdeki en önemli madde toplumsal barışısın yeniden sağlanmasıdır. 12 Eylül sonraki bütün yasakları ortadan kaldırarak çok önemli mesafe kaydettik. Ancak ne yazık ki varlığını ve geleceğini teröre bağlayanlar bunun devam etmesini istemediler. 7 Haziran’dan bu yana dış gruplarla bağlantılı terörist grupları milletin huzurunu kaçırmaya devam etti. Puslu havayı seven bu çakallar zannettiler ülke hükümetsizdir. Bütün odaklara haddini bildirmek işte bu sizin temel görevinizdir dedik. O günden bugüne, güvenlik birimlerimiz büyük bir kahramanlıkla bütün terör odaklarına haddini bildirdi. Biz buna demokrasi ve huzur operasyonu dedik. Bu süreçte hayatını kaybeden herkese rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.

İKİ HATIRASINI ANLATTI

Burada çok güzel, derinden beni etkileyen iki hatırımı anlatmak istiyorum:
Kurban Bayramı’ndan Konya’daydık, oradan Diyarbakır’a geçtik. Binlerce Diyarbakırlı kardeşim kulağıma eğilip, “Allah sizden razı olsun, Allah devletimize zeval vermesin” diye dua etti. Terinde kardeşliğimizin terini gördüm. O terler ne mübarek terlerdir ki bundan sonra da bir ve bütün Türkiye Cumhuriyeti’ni yükseltecek terlerdir. Çorbacıda katledilen Garson Şehmuz ve oradaki ailesiyle görüştüm. Onlar da aynı şeyi söylediler. Oradan Yüksekova’ya geçtim. Dağlıca ’da hayatını kaybeden şehitlerin arkadaşlarıyla öğlen bir araya geldim. Hepsinin alnından öpüyorum. Bu topraklarda kardeşliği egemen kılacağız. Kamu düzene ihlas edilene, bütün silahlar gömülene, üzerine beton dökülene dek mücadelemiz sürecek. Dağdan aldığı emirle siyaset yapanları bin yıllık kardeşliğimize zarar vermesine asla izin vermeyiz.

Türkiye’nin 13 yılda elde ettiği kazanımlardan asla taviz vermeden yola devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun adaletlerden, hak ve özgürlüklerden asla taviz vermeyeceğiz. İstiyorlar ki bu milletin çocukları birbirine düşman olsun. Hedef Türkiye’dir, milletimizdir.
Hepiniz takip ettiniz. Geçtiğimiz günlerde BM’de Filistin devletinin bayrağı göklere çekildi. 29 KASIM 2012’de demiştim ki birileri istemese bile bir gün Filistin bayrağı bu binanın önünde dalgalanacaktır. Bu gözler bunu gördü ya inşallah o bayrağın bir gün Kudüs’te dalgalandığını da göreceğiz.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yanıma gelip, “kimse yokken siz vardınız” diye teşekkür etti.

7 Haziran günü tek başına iktidar olamadığımız zaman, nice mesajlardan gelen gözyaşlarını hala zihnimizde tutuyoruz. 1 Kasım’a yönelik her adımda hem bu ülkenin hem de bizim yanımızda olan o vatandaşların, mazlum milletlerin yanında olacağınızı unutmayın.
Önümüze engel çıkaranlar bütün bu milletlerin önüne engel oldular. Selam olsun Filistin’e, Balkanlar’a, Kafkasya’ya.
Türkiye’nin ne kadar zor şartlardan geçtiği malumdur.

Davutoğlu, konuşması sırasında salondan bir gencin kendisine seslenmesi üzerine korumalara "Bırakınız gelsin... Böyle aşkla gelene hayır diyebilir miyiz arkadaşlar" dedi. Kürsünün yanına gelen genç ağlayarak başbakan'a sarıldı

AKP milletle birlikte yürümenin adresidir. Bugüne kadar milletimizin güvenini emanetini boşa çıkarmadık. Bu beyanname diğer partilerin beyannameleriyle değil, G20 ülkelerinin beyannameleriyle kıyaslanabilecek bir beyannamedir. Bu beyanname halkı önceleyen bir beyannamedir. Bu beyanname insan hayatının tamamına dokunan bir beyannamedir. Beyannamemiz 3 ana bölümden oluşuyor:
-Yapacağımız reformlar
-Vatandaşlarımızı hedef alan kararlar
-Milletimizin her köşesine dokunan hedefler

“TOPLUMUN ADALET TALEPLERİNE YANIT VERECEĞİZ”

Bu beyannamemizin temel özelliği de demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerinin iyileştirmesidir. Toplumun adalet taleplerine yanıt vereceğiz. Adalet terazisini her zaman vatandaş odaklı tutacağız.
İnsana selam olsun, mekana ve zaman selam olsun derken, insan onuru diyoruz. Hukukun üstünlüğü ilkesinin gereği olarak bütün vatandaşlarımıza dokunan hedeflerimizi koruyacağız. İnsan onurunu esas almayan hiçbir politika meşru görülemez. Demokratik gelişme, ekonomik gelişmenin olmazsa olmaz şartıdır.

“BEYANNAMEMİZİN İLK ÖNCELİĞİ: YENİ BİR ANAYASA”

Beyannamemizin ilk önceliği: Yeni bir anayasa vaat ediyoruz. AK Parti genel başkanı olarak sizler adına söz veriyorum. Verdiğim sözün arkasında milletin sözü vardır. Özgürlükçü, katılımcı, kurumsallaşmış bir anayasa yapacağız. Uluslararası sözleşmelere tam uyum sağlayacağız. Reform adımlarının ilki anayasadır. Demokratikleşme ve hukuk devletinin gelişimi için AKP olarak çalışıp, bu çerçevede özgürlüğü ve insanı temel olan, merkezi ve yerel yönetimin güçlendiği bir siyaset izleyeceğiz.

AKP olarak seçimlerden sadece seçilenlerin değil, herkesin temsil hakkını savunacağımızı söylüyoruz. Yeni sistemde meşru yapıya uygun olmayan hiçbir paralel yapıya izin verilmeyecektir. Türkiye’nin Avrupa birliğine tam üyelik hedefini koruyacağız. Merkezi ve idari yönetimler arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz.

Sivil toplum kurumlarının hukuki statüleri gibi alanları düzenleyen sivil toplumun güçlendirilmesine yönelik kanun çıkaracağız. Siyasi parti özgürlüğünü savunacak yeni bir siyasi partiler kanunu ivedilikle çıkaracağız.
Siyaset kurumunu her manada güçlendireceğiz. Siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanının şeffaflaştırılmasına yönelik çalışmalarımızı hızlandıracağız. AKP bir erdemliler hareketi olarak başladı ve siyasette de erdemi temel doku olarak egemen kılacağız.

Siyasi partilere yapılan bağış miktarının elektronik ortamda ilan edilmesini sağlayacağız. Siyasi partileri güçsüz kılan, istikrarı engelleyen ülke seçim barajı ile ilgili yeni bir düzenleme yapacağız.
Burada bütün toplum kesimlere özgün olarak yeni düzenlemeler getireceğiz. Cemevlerinde alevi diyalog önde gelenleriyle diyaloglara gireceğiz. Buradan Hacı Bektaşi Veli'ye selam olsun. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları