loading
close
SON DAKİKALAR

Deniz Baykal'ı geçen 'halkın doktoru' Niyazi Nefi Kara kimdir?

Deniz Baykal'ı geçen 'halkın doktoru' Niyazi Nefi Kara kimdir?
Tarih: 30.03.2015 - 12:42
Kategori: Siyaset

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor.

CHP'nin Antalya'da yapılan önseçiminde eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı da geride bırakarak listebaşı olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor.

2007 ve 2011 milletvekilliği seçimlerinde de aday adayı olan Kara, önseçimden birinci çıktı. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmişti. Antalya'da CHP’nin 96 milletvekili aday adayının yarıştığı pazar günkü önseçimde ipi, en yakın rakibi Deniz Baykal’a 1390 oy farkla 46 yaşındaki Dr. Niyazi Nefi Kara göğüsledi. Seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre CHP’nin Antalya’da 14 kişilik milletvekili listesinin birinci sırasına 9 bin 905 oyla Niyazi Nefi Kara yerleşirken onu Deniz Baykal 8 bin 515 oyla takip etti. Kontenjan adayı Çetin Osman Budak 3'üncü sıraya yerleşirken, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın’ın sıralamadaki yeri 4 oldu. Akaydın'ın ardından sırasıyla eski İl Başkanı Devrim Kök, avukat Figen Çalıkuşu, savcı Rafet Zeybek, eğitimci Nusret Bayar, avukat Deniz Filiz, avukat Sultan Yeğen, doktor Sevindik Gizli, eski İl Başkanı Cavit Arı, Prof. Dr. İbrahim Keser, avukat Murat Bulat yer aldı.

BAYKAL'I KIRSAL KURTARDI

Sandıklar kapanıp sayım yapılmaya başlandığında Deniz Baykal 8'inci sıralarda görünürken, Nefi Kara yarışı hep önde götürdü. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Kemer, Finike ve Alanya ilçelerinde hayal kırıklığı yaşayan Baykal, ilerleyen saatlerde kırsaldan gelen blok oylarla aradaki farkı kapatmaya başladı. Korkuteli ve Elmalı'dan gelen oylar Baykal'ı 4'üncü sıraya taşırken, son olarak Gazipaşa ve Akseki'den çıkan oylar, Baykal'ın ikinci sıraya oturmasını sağladı. İlçeler geneline bakıldığında sahil kesimlerinde az oy alan Deniz Baykal'ın iç kesimlerdeki ilçelerde üstünlüğü sağladığı görüldü. Diğer yandan Baykal'la birlikte ön seçime giren iki milletvekili Yıldıray Sapan ve Gürkut Acar liste dışı kaldı.

KADINLARIN MÜCADELESİ

CHP Antalya'daki önseçim, kadın aday adaylarının da müthiş mücadelesine sahne oldu. Önseçimde 3 kadın avukat, birbirine yakın oylarla saatlerce zirveyi zorladı. Avukatlar Figen Çalıkuşu, Sultan Yeğen ve Deniz Filiz, listenin orta sıralarında kendilerine yer bulurken, Çalıkuşu 5'inci, Filiz 9'uncu ve Yeğen de 10'uncu sıraya yerleşti. Eski Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in oyları birara Deniz Baykal'ın önüne geçerken, Figen Çalıkuşu da ilçelerden büyük oranda destek aldı.

ADLİYEDE SEVİNÇ GÖSTERİSİ

Antalya’da yarışı önde tamamlayan Kara, sevincini adliye binasındaki İl Seçim Kurulu’nda yakınlarıyla ve kampanyasında çalışan gönüllülerle kutladı. CHP tabanının tam desteğini alan Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatlarında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. Partililerin sağlık sorunlarıyla yıllardır yakından ilgilenen ve bu sayede üyelerin sevgisini kazanan Dr. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmesiyle de biliniyordu.

AKAYDIN: KADINLAR MECLİSE

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, sonuçlara şaşırdığını belirtti. En büyük sürprizi ilk sırada yar alan Niyazi Nefi Kara'nın yaptığını söyleyen Akaydın, "Ben açıkçası 1 bekliyordum. Niyazi Nefi Kara'yı kutluyorum yani çok büyük bir başarı. İlk 5'e gireceği kesin gibi gözükmesine rağmen 1'e oturacağını beklemiyordum. Bu yarışın kesin galibi Niyazi Nefi Kara'dır" dedi. Önseçimin CHP adına muhteşem bir dinamizm getirdiğini, kaliteli bir yarış olduğunu söyleyen Akaydın, şöyle konuştu: “Geri sıralara düşenler için siyasetin sonu olmadığını, uzun soluklu bir proje olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bundan sonra bütün CHP'lilere düşen 7 Haziran'da önce Antalya, sonra ülke adına bir başarı öyküsü yazmaktır. Ben bu potansiyeli partimde görüyorum. En az 6 çıkaracağımız inancındayım. Yerel seçimlerde de sandıkta mağlup olmadık. Dolayısıyla geçen yılki oylarımız bile 6 yapar ve daha üstüne çıkarmakla yükümlüyüz. 'Haydi kadınlar meclise' diyoruz, çünkü listede 3 kadın adayımız var."

Mustafa Akaydın, önseçimden ikinci çıkan Deniz Baykal'ı da kutladığını sözlerine ekledi.

HEDEF 8 MİLLETVEKİLİ

Barış içinde geçen bir seçim ortamı olduğunu belirten CHP İl Başkanı Semih Esen, "Biz hiçbir ismi önde hiçbir ismi arkada düşünmedik. Tüm aday adaylarına eşit mesafede yaklaştık. Tabanın takdiridir. Listeye giren arkadaşlarımızla hep birlikte çalışacağız. 8 milletvekilliğini zorlayacağız" dedi.

CHP’nin Antalya’da 14 kişilik milletvekili listesi şöyle oluştu:

1- Niyazi Nefi Kara 9905

2- Deniz Baykal 8515

3- Çetin Osman Budak (Kontenjan)

4- Mustafa Akaydın 8140

5- Devrim Kök 7319

6- Figen Çalıkuşu 6433

7- Rafet Zeybek 5813

8- Nusret Bayar 5344

9- Deniz Filiz 5330

10- Sultan Yeğen 5310

11- Sevindik Gizli 4881

12- Cavit Arı 4725

13- İbrahim Keser 4418

14- Murat Bulat 4362

Niyazi Nefi Kara Kimdir?

Manavgat'ta 1969 yılında doğdu. 1991 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Erzurum'un Şenkaya ve Adana'nın Karaisalı ilçesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı.

1994- 2000 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'nda tıp uzmanlığı eğitimi aldı. 2001- 2004 yılları arasında Aydın SSK Bölge Hastanesi'nde, 2004- 2008 yılları arasında da Denizli SSK Bölge Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olarak görev aldı.

2008- 2010 yılları arasında Antalya Medical Park Hastanesi'nde çalışan Kara, son 5 yıldır Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapıyordu. 10 Şubat 2015 tarihinde CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Kara, 2007 ve 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde de CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olmuştu.

İngilizce ve Almanca bilen Kara, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Hacer Ceyhan Kara ile evli olup, 6 yaşında İpek ve 10 yaşında Ali Çağan adında iki çocuk babası.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları