loading
close
SON DAKİKALAR

Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut tutuklandı

Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut tutuklandı
Tarih: 05.10.2018 - 17:03
Kategori: Sendika

DİSK’e bağlı Dev Yapı İş Sendikası'nın genel başkanı Özgür Karabulut tutuklandı.

DİSK/Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, 3. Havalimanı işçilerinin kötü çalışma koşullarına karşı yaptıkları eylemde gerçekleştirdiği konuşma nedeniyle dün gözaltına alınmıştı. Karabulut, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sendikanın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Mahkeme Genel Başkanımız Özgür Karabulut hakkında tutuklama kararı verdi. Özgür Başkan inşaat işçilerinin köleliğe karşı verdiği mücadelenin en ön safında yer aldığı için tutuklandı. Bu karar siyasidir. Hukuk kurallarının işlemediğini bir kez daha göstermiştir" denildi.

Karabulut'un Metris Cezaevi'ne götürüldüğü bildirildi.

Karabulut'un tutuklanmasına gerekçe olan konuşması şöyle:

Öte yandan DİSK'ten de Karabulut'un tutuklanması üzerine bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, iş cinayetlerinde katledilen, maaşları doğru düzgün ödenmeyen, bedenleri tahtakurularına yem edilen 3. Havalimanı işçilerinin taleplerine sahip çıktığı için, sendikal faaliyetleri nedeniyle tutuklanmıştır. İşçilerinin insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmak, sendikamız genel başkanının suçu değil, görevidir" denildi. 

"Özgür Karabulut’un ve inşaat işçilerinin sesini yükselteceğiz"

"Sendikal görevlere engel olmak isteyenler ve işçileri kölece çalıştırdığı ortaya çıkan işverenler suç işlemektedir" ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle:

"Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun yayınladığı raporda, işçilerin hakları açısından dünyanın en kötü 10 ülkesi arasında olan ülkemiz, son dönemde haklarını isteyen işçilerin ve sendikacıların tutuklanmasıyla bu konumunu sağlamlaştırmaktadır.

Bu utanç tablosunun altında imzası olanların yapması gereken, tutuklanan tüm inşaat işçileri derhal serbest bırakmak, işçilerin tüm taleplerini karşılamak ve insanlık dışı koşullarda işçi çalıştıran işverenler hakkında etkin bir soruşturma başlatmaktır!

DİSK olarak İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında düzenleyeceğimiz basın açıklamalarıyla bu talepleri haykıracak, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un ve inşaat işçilerinin sesini yükselteceğiz.

Bu amaçla 8 Ekim 2018 Pazartesi günü İstanbul’da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü önünde olacağız!

İnşaat işçilerinin insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmak suç değildir. Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut derhal serbest bırakılmalıdır."

Sosyal Güvenlik İş Müdürlüğü önünde basın açıklaması

DİSK, Özgür Karabulut'un serbest bırakılması talebine ilişkin bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Basın açıklaması, 8 Ekim Pazartesi günü saat 12.00'de İstanbul Beyoğlu'nda, Meclisi Mebusan Caddesi'nde bulunan Sosyal Güvenlik İş Müdürlüğü önünde yapılacak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları