loading
close
SON DAKİKALAR

Didem Engin, CHP İstanbul 2. Bölge'den ön seçim ile vekil aday adaylığını açıkladı

Didem Engin, CHP İstanbul 2. Bölge'den ön seçim ile vekil aday adaylığını açıkladı
Tarih: 05.03.2015 - 00:16
Kategori: Siyaset

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve PM üyesi Didem Engin CHP İstanbul 2. Bölge'den ön seçim ile aday adaylık açıklamasını yazılı olarak

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve PM üyesi Didem Engin CHP İstanbul 2. Bölge'den ön seçim ile aday adaylık açıklamasını yazılı olarak yaptı...

Didem Engin Açıklamasında;

Değerli Basın Mensupları,

7 Haziran 2015 tarihli Genel Seçim için İstanbul 2. Bölge’de CHP’nin yapacağı ÖN SEÇİM’e aday adayı olarak katılacağım. 

CHP’nin ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma projelerinin oluşturulmasında ve yürütülmesinde, deneyimlerim ve bilgi birikimimle ön safta yer almak ve parti tabanımızın sesi olabilmek için 29 Mart’taki ön seçime girerek milletvekilliğine aday adayı oluyorum.

Geçim sıkıntısı içinde, kredi borcundan bunalmış halkımız, CHP’li adaylarda öncelikle şu soruların cevabını aramaktadırlar:

- CHP zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan ekonomik gidişe dur diyebilecek mi?

- Yeni iş sahaları kurabilecek ve işsizliğe çare bulabilecek mi?

- Emeği güçlü bir şekilde temsil edip, işçimiz, memurumuz, esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz, engellimiz ve milyonlarca işsizimizin sorunlarına çözüm bulabilecek mi?

- Ülkemizi bölgesinde ve dünyada daha güçlü hale getirecek, dış ticaretimizi ve ihracatımızı artıracak, sanayimizi teknoloji ve inovasyon odaklı reforme edebilecek mi?

- Kadını ve erkeği eşiti görmeyen, kadının ezilmesine göz yuman zihniyete son verebilecek mi?

- Adalet sistemimizi çağdaş hukuk normlarına uygun olarak reforme edip, yolsuzluğa ve hırsızlığa geçit vermeyip, devleti devlet gibi yönetebilecek özelliklere sahip mi?

- Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda laik eğitime ve Cumhuriyet’in değerlerine daha güçlü sahip çıkacak mı?

- Her vatandaşın kendi kimliğiyle barış ve demokrasi içinde yaşayabileceği bir Türkiye’yi daha güçlü savunabilecek mi?

Bu sorunlara ÇÖZÜM ÜRETMEK için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmak istiyorum. Seçilecek milletvekilleri, toplumun tüm kesimlerini daha çok kucaklamalı, sivil toplumun ve kitle örgütlerinin sesine daha çok kulak vermeli, toplumun nabzını Meclis’e taşıyabilmeli ve seçildiği gün seçmenini unutmayacak özelliklere sahip olmalıdır.

İnanıyorum ki, parti üyelerimiz ön seçimde sandığa gidecek, partimize emek vermiş gençlere ve kadınlara sahip çıkarak, aday tercihleriyle CHP’de köklü bir değişime fırsat yaratacaktır.

Saygılarımla
Didem Engin

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları