loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili ilçesi Mustafa Tosun’la kabuğunu kırdı

Dikili ilçesi Mustafa Tosun’la kabuğunu kırdı
Tarih: 03.09.2015 - 10:48
Kategori: Yerel

Dikili Belediyesi ekipleri hem ilçe merkezinde, hem de köyken mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerinde çalışma ağını genişleterek, kaliteli hizmeti kentin her noktasına ulaştırıyor.

Dikili Belediyesi ekipleri hem ilçe merkezinde, hem de köyken mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerinde çalışma ağını genişleterek, kaliteli hizmeti kentin her noktasına ulaştırıyor.

Yıllardır bir türlü kabuğunu kıramayan Dikili ilçesinde, 30 Mart yerel seçimleri sonrası CHP’li Mustafa Tosun’un belediye başkanlığı koltuğuna oturmasıyla tabiri caizse ilçenin kaderi değişti ve Dikili adeta yatırımda uçuşa geçti.

Ekipler Arı Gibi Çalışıyor

Dikili Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde dur durak bilmeden sürdürdüğü çalışmalarına Büyükşehir yasası ile köyken mahalle statüsüne kavuşan yeni mahallelerde de aralıksız devam ediyor. Çok sayıda projenin hayata geçtiği ilçede vatandaşlar 1,5 yılda yeni Bilim Evi’ne, Sosyal Markete, parklara, yeşil alanlara, FIFA Star 1 Belgeli sentetik çim zeminli stadyuma, pırıl pırıl okullara, denize sıfır yürüyüş ve dinlenme parkurlarına kavuştu. Gençlik Merkezi’nden Sosyal Tesislere kadar birbirinden farklı birçok projenin de bitme aşamasına geldiği Dikili’de belediye ekipleri, Bütünşehir Yasası ile köyken mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerini de ihmal etmeyerek, buradaki çalışmalarına da titizlikle devam ediyor.

İslamlar Modern Bir Görünüme Kavuştu

Son olarak Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen İslamlar’da hizmet seferberliği başlatan Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalar kapsamında ilk olarak mahalle sakinlerinin yıllardır Köy Meydanı olarak kullandığı bölgeye el attı. Halkın ortak kullanım alanı olan bölgede, 680 m2 kilit parke taşı döşenerek her türlü etkinliğin daha rahat düzenleyebileceği nitelikli ve konforlu bir meydan haline getirildi. Yoğun şekilde devam eden çalışmalar Atatürk Heykeli’nin de içerisinde olduğu alanın modernize edilmesi ile hız kazandı. İslamlar Mahallesi geneline yayılan çalışmalarda dar ve problemli sokaklarında kilit parke taşına kavuşacağı belirtildi. Mahalle geneline yayılan yenileme ve revizyon çalışmalarının kısa sürede bitirileceği kaydedildi.



“Vatandaşlarımız Yazın Tozdan, Kışında Çamurdan Kurtulacak”

İslamlar Mahallesinin, Dikili ilçesi için önemli bir mahalle olduğunu vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise ‘Gerçekleştirilen bu çalışmaların İslamlar Mahallesi’nin vizyonunu büyük ölçüde değiştireceği’ söyledi. Başkan Tosun açıklamasında, ‘Ekiplerimiz özellikle ilçe merkezi ile kırsal mahalleler arasındaki farkı kaldırmak için titizlikle çalışıyor. İslamlar Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile birlikte, bu mahallemiz de daha modern ve daha yaşanılabilir bir mahalle haline gelecek. Bu güzel mahallemizin sakinleri artık yazın tozdan, kışında çamurdan kurtulacak’ dedi.

Öte yandan İslamlar Mahallesi sakinleri de mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı oldukça memnun olduklarını ifade ederek, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile belediye çalışanlarına kendilerine sunulan hizmetten dolayı teşekkür etti.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları