loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili tarihinde bir ilk: Bilim Merkezi açılıyor

Dikili tarihinde bir ilk: Bilim Merkezi açılıyor
Tarih: 03.07.2015 - 15:32
Kategori: Yerel

Devrim niteliğinde bir projeye imza atan Dikili Belediyesi, kentte yaşayan çocuklar ile gençleri bilime ve bilimsel araştırmalara özendirmek amacıyla Dikili Belediyesi Bilim Merkezi’ni kurdu.

Devrim niteliğinde bir projeye imza atan Dikili Belediyesi, kentte yaşayan çocuklar ile gençleri bilime ve bilimsel araştırmalara özendirmek amacıyla Dikili Belediyesi Bilim Merkezi’ni kurdu.

Dikili Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Dikili Belediyesi Bilim Merkezi, ilçede yaşayan genç nesile bilimin, teknolojinin ve deneysel çalışmaların kapılarını ardına kadar açacak.

Hizmet Üstüne Hizmet Devam Ediyor

Kente yaşayan çocuklarla gençlerin daha sosyal, daha girişimci, daha paylaşımcı yaşamasına katkı sunmak hizmet üstüne hizmet üreten Dikili Belediyesi, son olarak Gazipaşa Mahallesi Şehit Sami Akbulut Caddesi'nde yapımını tamamladığı Dikili Belediyesi Bilim Merkezi’ni açmaya hazırlanıyor. Dikili Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan genç nesilin bilim ve teknolojiyle ilgi duyan bireyler olarak yetişmesi hedefiyle, kente kazandırılan Dikili Belediyesi Bilim Merkezi, 25 farklı deney setiyle, çok sayıda son teknoloji teknik ekipmanın içerisinde olacağı hizmet binasıyla ve uzman eğitmenlerin görev alacağı örnek kadrosuyla önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak.


“Tüm Kötülükler Bilimle Aydınlanır”

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, Dikili Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla ilçeye kazandırdığı bu merkezin, gençlerin ve ülkenin geleceği açısından çok önemli hizmet olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Biz Atatürkçü sosyal demokratların olmazsa olmazı yavrularımızın bilimsel eğitim almasıdır. Bu hedef doğrultusunda belediye olarak yavrularımızın eğitimlerine katkı sunma ilkemizle, ilçemizde neredeyse her ay yeni projeyi hayatı geçiriyoruz. İşte bu projelerimizden biri de bilim merkezinin kurulması projesidir. Bu projemizin en önemli sebebi de, dünyanın aydınlanması, kötülüklerin son bulması ancak bilimle, teknolojiyle, çağdaşlıkla mümkün olur gerçeğidir. Zaten ülke olarak zor bir coğrafyada bulunmaktayız. Etrafımızda kan, gözyaşı, katliamlar her gün artarak devam etmektedir. Bu coğrafyada barışın, huzurun egemen olması ve savaşlara dun denilebilmesi okuyan, sorgulayan genç nesile ve nitelikli bilim insanlarına, genç bilimcilere ihtiyacı var. Velilerimizin desteği, gençlerimizin enerjisi ve geleceğe yönelik inançlarıyla bu çalışmamızın başarılı olacağına ve ilçemizden de genç bilimcilerin çıkacağına ve dünya barışına, huzuruna önemli katkılar sağlayacağına canı gönülden inanıyorum. Çünkü Dikili'mizin gençlerinde bu potansiyel var. Bu projemiz Dikili'mize, ilimize, ülkemize ve gençliğimize hayırlı olsun”

Vişne Haber Ajansı-Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları