loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili’de can dostlarımız için örnek proje

Dikili’de can dostlarımız için örnek proje
Tarih: 30.06.2015 - 09:12
Kategori: Yerel

Dikili Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik verilen hizmetleri üst noktalara taşımaya devam ediyor.

Dikili Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik önemli bir projeye daha imza attı.

Dikili Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik verilen hizmetleri üst noktalara taşımaya devam ediyor.

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının yaşamlarını iyileştirmeye yönelik önemli çalışmaya daha imza atarak can dostların yaz aylarında susuzluk yaşamasına çözüm getiren otomatik su içme ünitelerinin bulunduğu noktalara plastik kulübeler yerleştirerek onların yaşama ve barınma ihtiyaçlarına çözüm üretti.

Sıcaklarda Sokak Hayvanları Rahat Bir Nefes Alacak

Dikili Belediyesi ile Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) arasında "Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır" sloganıyla "Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi" kapsamında Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmayla ilçede sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelere plastik kulübeler yerleştirildi. Parklarla birlikte ilçede 20 ayrı noktaya yerleştirilen plastik kulübeler önümüzdeki günlerde kavurucu sıcak havaların etkili olacağı Dikili’de sokak hayvanlarına rahat bir nefes aldıracak.

“Mustafa Başkanımız, Can Dostlarımıza Oldukça Önem Veriyor”

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinden Çevre Mühendisi Seray Bozkaya da havaların iyiden iyiye ısınmaya başladığı şu günlerde gerçekleştirdikleri bu projenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Başkanımız Mustafa Tosun göreve geldiği ilk günden itibaren ilçemizdeki can dostlarımıza oldukça önem veriyor. Bizlerde, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz bünyesinde, sokak hayvanlarına yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Yaz döneminde de bu çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Yaptığımız bu son çalışmalarla can dostlarımızın sıcaklara karşı korunamama sorununu büyük ölçüde çözeceğimize inanıyorum. Ayrıca bu projenin özünde ilçemizde başarılı bir geri dönüşüm organizasyonu sergilememiz de bizi oldukça mutlu etmiştir. Çünkü parklara ve diğer noktalara yerleştirdiğimiz bu yuvalar, ilçemizde topladığımız geri dönüştürülebilme özelliği taşıyan atık plastiklerin geri dönüşümlerinin sağlanmasıyla yapılmıştır’ diye konuştu. 

Vişne Haber Ajansı-Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları