loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili’de göçmen kaçakçılığıyla mücadelede yeni önlemler devreye sokuldu

Dikili’de göçmen kaçakçılığıyla mücadelede yeni önlemler devreye sokuldu
Tarih: 24.09.2017 - 11:11
Kategori: Yerel

Yunanistan'ın Midilli Adası’na yakınlığı nedeniyle insan kaçakçılarının rotası olan ve yasadışı göçün yoğun olarak yaşandığı İzmir’in Dikili ilçesinin sahil hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Yunanistan'ın Midilli Adası’na yakınlığı nedeniyle insan kaçakçılarının rotası olan ve yasadışı göçün yoğun olarak yaşandığı İzmir’in Dikili ilçesinin sahil hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerinin Dikili kent geneli ile 41 kilometrelik sahil şeridinde karadan mobil ekiplerle, denizden botlarla ve havadan da İnsansız Hava Aracı (İHA) ile 24 saat sürdürülen denetimlerde bölgede adeta kuş uçurtulmuyor. Son 3 günde yapılan operasyonlarda Bademli’den Midilli’ye yasadışı göç olayını organize eden 3 zanlı ile Madra Çayı bölgesinden Midilli’ye lastik botla kaçmak isteyen Suriye uyruklu 62 göçmen kıskıvrak yakalındı.

İHA’lardan Gelen Görüntüyle 1’i Yaralı 3 Zanlı Kıskıvrak Yakalandı

Dikili ilçe sınırlarında göçmen kaçakçılığı ile mücadelede önemli başarılar elde eden ve insan kaçakçılarına ağır darbe indiren güvenlik güçleri, hafta başından itibaren yeni güvenlik önlemleri devreye soktu. İlçe sınırlarında görev yapan jandarma ve polis ile bölgedeki denizin sorumluluğunu üstlenen sahil güvenlik ekiplerinden oluşan mobil ekiplerin daha da aktifleştirildiği, anlık istihbaratın ve hava destekli denetimlerin yoğunlaştığı karadan ve denizden gerçekleştirilen operasyonlarda insan kaçakçılarına ağır darbe vurulmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz gün Bademli Mahallesine yakın sahil bölgesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait İHA’ların aldığı görüntülerle gerçekleştirilen operasyonda uluslararası insan kaçakçılığı organizasyonunda yer alan ve bu suça iştirak eden 2 zanlı suçüstü yakalanırken, kaçmaya çalışan bir zanlı da yaralı olarak ele geçirildi. Olay yerinden kaçan ve kimliği belirlenen bir zanlının da yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bu olayın hemen ardından gerçekleştirilen ikinci operasyonda da Madra Çayı bölgesinden Midilli’ye lastik botla kaçmak isteyen Suriye uyruklu 62 göçmen kıskıvrak yakalanarak, işlemlerin ardından İzmir İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Vatandaşların Desteği Çok Önemli

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait İHA destekli gerçekleştirilen operasyonda kıskıvrak yakalan zanlılar sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, bölgede son dönemde artış gösteren yasadışı göç ve insan kaçakçılığına karşı güvenlik tedbirlerinin durum normalleşinceye kadar en üst seviyeye tutulacağı belirtiliyor. Yasa dışı göçmen kaçakçılığının önlenmesi için havadan İHA, deniz den bot destekli kontrollerin 24 saat gerçekleştirildiği Dikili’de, jandarma 6, ilçe emniyet müdürlüğü 3, sahil güvenlik komutanlığı da 2 mobil ekiple teyakkuz halinde. Yetkililer aldıkları tedbirler kadar vatandaşlar gelecek istihbarat desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor. Öte yetkililer yandan insan kaçakçılığı ve yasa dışı geçişlere geçit ilişkin ihbarda bulunmak isteyen vatandaşların Polis İmdat 155, Jandarma İmdat 156 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 158 nolu ihbar hatlarını etkin bir şekilde kullanabileceklerini belirtiyor.

Vişne Haber Ajansı





ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları