loading
close
SON DAKİKALAR

Din dersi, esrarı eroini önleseydi

Din dersi, esrarı eroini önleseydi
Tarih: 02.10.2014 - 00:00
Kategori:

Mustafa Mutlu; Derince’de arkadaşlarıyla beraber bir evde bonzai kullanan 32 yaşındaki eski imam Rıdvan Al hayatını kaybetti.

Tarih 2 Temmuz 2004, yer Bolu...

Mengen’e bağlı Kuzgöl Köyü imamı S.D.’nin kaldığı lojmanın bahçesinde, esrar yapımında kullanılan 88 kök dişi hint keneviri bulundu. İmamın kayınvalidesinin evinde de 18 kök dişi hint keneviri ele geçirildi.

***

Tarih 1 Ekim 2005, yer Muğla...

Merkez ilçeye bağlı bir köyde imamlık yapan E.Ö. caminin arka bahçesinde yetiştirdiği hint kenevirinden esrar imal ederken suçüstü yakalandı.

***

Tarih 25 Temmuz 2006, yer Bodrum...

Diyarbakır’da imamlık yapan F.Ç. tatilini geçirdiği Bodrum’da sivil polislere uyuşturucu satmaya kalktı. Tutuklanıp cezaevine konuldu.

***

Tarih 4 Mayıs 2008, yer Ankara...

Narkotik Şube’nin düzenlediği operasyonda 50 kilo eroin ele geçirildi. Eroini karşılamak üzere yola çıkan imam Aslan K., Ankara Esenboğa Havaalanı’nda yakalandı.

***

Tarih 29 Kasım 2012, yer Sivas...

Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ikinci sınıfında okuyan 6 öğrenci, içki içip esrar kullandıkaları iddiasıyla farklı ilçelerdeki İmam Hatip’lere gönderildi.

***

Tarih 21 Ocak 2013, yer Aydın...

Nazilli’de İmam Hatip Lisesi öğrencisi oldukları belirlenen iki genç, sivil polislere esrar satmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

***

Tarih 15 Haziran 2014, yer Kocaeli...

Derince’de arkadaşlarıyla beraber bir evde bonzai kullanan 32 yaşındaki eski imam Rıdvan Al hayatını kaybetti.

***

Tarih 29 Eylül 2014, yer İstanbul...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kızı Esra Albayrak’ın yönetim kurulu üyesi olduğu Yeşilay’ın düzenlediği “Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı” konulu sempozyumuna katıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye’deki zorunlu din dersi ile ilgili kararını yorumladı:

“Zorunlu din dersini kaldırırsanız uyuşturucu gelir, onun yerini doldurur.”

***

Yukarıdaki örneklerden daha yüzlerce verebilirim. Bu haberlerin kahramanlarının tamamı imam hatipli...

Hatta aralarında ilahiyat fakülteli olanlar bile var.

Yani; bırakın “din dersi” okumayı, millete din dersi veriyorlar!

Sorum Cumhurbaşkanı’na:

Eğer din eğitimi, uyuşturucu kullanımını engelleseydi...

“İmam hatipli kardeşleriniz”, bu hallere düşer miydi?

60 GÜN!

Meclis’in yeni yasama yılı bugün başlıyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek önceki gün bir açıklama yapmış ve bu yasama döneminde milletvekillerinin sadece 60 gün Meclis’te çalışacaklarını söylemiş...

Çünkü 2015’in Haziran ayındaki seçimler nedeniyle Meclis, Mart’tan sonra fiilen çalışmayacakmış... Aradaki resmi tatiller de çıkarıldığında geriye çalışmak için sadece 60 gün kalıyormuş...

***

Milletvekilleri 60 gün çalışacaklar ama 9 ay maaş alacaklar!

Gelin bir hesap yapalım:

Vekil maaşları yaklaşık 15 bin lira... Çarpın 9 ayla, 135 bin lira eder. Bölün 60’a, günlük ücretleri 2 bin 250 liraya gelir.

Kısacası iki asgari ücretli işçinin bir ayda kazanamadığı parayı, bizim vekiller bir gün çalışıp cebe indirecekler!

Helal ediyor musunuz?

GÜNÜN SORUSU

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şafak Güler, kürtajla ilgili açıklamaları nedeniyle 2012 yılında Melih Gökçek’e yumurta atan iki kadının 10 yıl 4’er aya kadar hapisle cezalandırılmalarını istemiş... Sorum Savcı Bey’e:

Bu ağır cezaları “yumurtaları israf ettikleri için” mi istiyorsunuz?

İSMİ ALDILAR, ÖDENEĞİN BÜYÜĞÜNÜ KAPTILAR!

Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 2013 ödeneği 81,4 milyon, Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi’nin ödeneği ise 47,7 milyon liraymış...

Bütün üniversiteler kendilerine tahsis edilen ödenekle yetinirken, RTE Üniversitesi’nin ödeneği yılsonunda 224 milyon, Abdullah Gül Üniversitesi’nin ödeneği de 87,4 milyon liraya yükselmiş..

***

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin parasızlıktan rontgen filmi alamadığı, solunum cihazlarını yenileyemediği bir dönemde, sırf Başbakan’ın ya da Cumhurbaşkanı’nın adlarını taşıdıkları için bu iki üniversiteye yapılan ayrıcalıklı muamele anayasamızdaki eşitlik ilkesine aykırı!

Düşünün; Rize’deki üniversite, Boğaziçi, Yıldız Teknik, Mimar Sinan gibi üniversitelerden bile fazla ödenek kullanıyor...

Bal tutanın parmağını yaladığı bir düzende, “isim tutan”ın böylesine ayrıcalıklı bir muamele görmesini normal mi karşılamak gerekir bilmiyorum ama...

Ben bu garip düzene alışamıyorum!

GÜNÜN İSYANI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yüzde 9 zam yaptıklarını açıkladı. İsyanım kendisine:

Ya ölen madenci sayısını açıklıyorsunuz ya da yaptığınız zamların oranlarını... Bir kez olsun iyi haber vermeyecek misiniz? Örneğin, istifa ettiğinizi söyleyebilirsiniz!

Mustafa Mutlu - Aydınlık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları