loading
close
SON DAKİKALAR

Dışişleri ajandasında fotoğraf skandalı

Dışişleri ajandasında fotoğraf skandalı
Tarih: 29.01.2015 - 18:07
Kategori: Siyaset

Dışişleri Bakanlığı; Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle bastırdığı Çanakkale Özel ajandasında Erivan'daki Ermeni Soykırım Anıtı'ndaki bir törenin fotoğrafının "sehven" yer alması üzerine, jet hızıyla soruşturma başlattı. Ajandanın dağıtımı durd

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan'da Çanakkale savaşları nedeniyle düzenlenecek törene, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ı da davet etmişti. 1915 olaylarının yıldönümü kabul edilen 24 Nisan'da Çanakkale'de tören yapılacak olması da dikkat çekmişti. Dışişleri Bakanlığı da, Çanakalle Savaşlarının 100. yıldönümü nedeniyle Çanakkale Özel başlığı ile bir ajanda bastırdı. Ajandada, Çanakkale Zaferi ve törenlerle ilgili fotoğraflar da yer aldı. Ancak ajandanın Nisan ayı bölümünde dikkat çeken bir fotoğraf vardı. Bu fotoğrafta; Erivan'daki soykırım anıtındaki bir törenin görüntüsü yer alıyordu. Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilci Ahmet Takan, bu fotoğrafı bugünkü köşesinde kamuoyuna duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, fotoğrafın ajandada sehven yer aldığını belirtti. Alınan bilgilere göre, ajandanının dağıtımı durduruldu. Fotoğrafın ajandaya nasıl alındığı konusunda da jet hızıyla soruşturma başlatıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları