loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK 51. yılını kutluyor

DİSK 51. yılını kutluyor
Tarih: 13.02.2018 - 16:42
Kategori: Sendika

51. kuruluş yıl dönümünü direniş çadırında kutlayan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), tüm üyelerini ve dostlarını direnen işçilerle beraber olmaya çağırdı.

DİSK, yaptığı açıklamada, “Onurlu bir geçmişi aydınlık bir geleceği olan, Türkiye işçi sınıfının, dünya emek hareketinin ve halkın umudu DİSK, 51. kuruluş yıl dönümünde tüm üyelerini ve dostlarını direnen işçilerle beraber olmaya çağırıyor” dedi.

DİSK yöneticileri ve üyeleleri 51. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bugün saat 12.00’da, direnişteki Kod-A işçilerini ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yaptığı konuşmada "DİSK uzun yürüyüşüne direniş çadırlarında, grevlerde, mitinglerde başladı. Biz devletin, hükümetin korumasında değil, devletten, sermayeden, siyasi partilerden bağımsız, gücünü direnen işçi sınıfından alan bir konfederasyonuz" dedi.

OHAL döneminde grevlerin yasaklandığını, işçilerin işinden edildiğini, gidecek mahkemelerinin bile olmadığını söyleyen Beko, işçilerin ihtiyacının "OHAL değil demokrasi" olduğunu dile getirdi.

Türkiye Maden-İş, Lastik-İş, Gıda-İş, Basın-İş ve Türk Maden-İş sendikaları tarafından 13 Şubat 1967 tarihinde kurulan DİSK, 1970’lerde örgütlenen 15-16 Haziran Direnişi, 1 Mayıslar, DGM Direnişi, 16 Mart Faşizme İhtar Eylemi ve Demokrasi Mitingleri nedeniyle her zaman hedefte oldu. Kurucu Genel Başkan Kemal Türkler bir suikast ile öldürüldü. 12 Eylül askeri darbesi sonrası yöneticileri hapishanelere atıldı, öldürüldü, faaliyetleri yasaklandı ve mal varlığına el konuldu. DİSK’in 261 yöneticisi ve 3 uzmanı cunta mahkemelerinde toplam 2 bin 53 yıl hapis cezası aldı. 1991’de mahkemenin kararının bozulmasının ve beraata karar verilmesinin ardından 1992’de DİSK’in faaliyetleri yeniden başladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları