loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK Başkanı'nın acı günü

DİSK Başkanı'nın acı günü
Tarih: 30.01.2015 - 15:53
Kategori: Gündem

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, dün metal işçilerinin grevinde iken ölüm haberini aldığı annesini bugün toprağa verdi

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, dün metal işçilerinin grevinde iken ölüm haberini aldığı annesini bugün toprağa verdi. Daha önce de babası ve dört kardeşini kaybeden Beko’yu acılı gününde yüzlerce kişi yalnız bırakmadı.

İstanbul’da dün Birleşik Metal- İş Sendikası’nın grevine destek verirken İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde yaşayan annesi 85 yaşındaki Esma Beko’nun, organ yetmezliğinden vefat ettiğini öğrenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir’e geldi.

Karşıyaka Şemikler Çamlık Camisi’nde, öğle vakti kılınan cenaze namazına CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile çok sayıda işçi ve CHP milletvekili aday adayı katıldı.

Acısı yüzünden okunan Kani Beko, hayatta en kıymet verdiği insanı kaybettiğini belirterek, "Babamı da 1991 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yaparken kaybetmiştim. Dört kardeşim de vefat etti. Hayata ailem, işçiler, inandığım davam ve mücadele aşkımla tutunuyorum" dedi.

Esma Beko’nun cenazesi, Örnekköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları