loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK katliamlara sessiz kalmadı!

DİSK katliamlara sessiz kalmadı!
Tarih: 29.06.2015 - 17:20
Kategori: Sendika

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun, Kobanê katliamı ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir açıklama yayınladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun, Kobanê katliamı ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir açıklama yayınladı.

''İnsanlığın katledilmesine ve savaş politikalarına seyirci kalınamaz!'' diyen Beko'nun açıklaması şu şekilde:

''İnsanlık büyük bir sınav ile karşı karşıya. IŞİD adı verilen insanlık dışı çete Ortadoğu'da kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi katletmeye devam ediyor. Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, farklı inanç gruplarını, kendi köktendinci ideolojisini paylaşmayan Türkmenleri, Arapları, Kürtleri, Ermenileri katletmeyi meşru gören bu anlayış son olarak Kobanê'de 230'un üzerinde insanı katletti. Bu saldırıyla eşzamanlı olarak Kuveyt ve Tunus'ta da insanlığı kana buladı.

Acısını yürekten paylaştığımız Kobanê halkı bu ilkel, barbar örgüte karşı direnmeye devam ediyor. Ülkemizi yönetenler ise bu insanlık suçu karşısında oldukça kötü bir sınav vermeye devam ediyor. Bu örgütün Türkiye sınırlarını rahatça geçtiği, örgütün lojistik ve askeri gereksinimlerini Türkiye üzerinden sağladığı yönünde ciddi iddialar ortada iken, Türkiye'yi yönetenler hâlâ bu örgüte karşı açık ve net bir tavır almış değil. Başbakan'lıktan yapılan bir açıklamada Kuveyt ve Tunus saldırıları "kınanırken”, Kobanê'deki insanlık trajedisinden bahsedilmedi bile.

Seçimlerin hemen öncesinde miting bombalayan, geçtiğimiz yıl Niğde'de bir polis ve astsubaya yönelik silahlı saldırıda bulunan, 2013'ün başlarında Reyhanlı'yı kan gölüne çeviren IŞİD üyelerinin ülkemizde ne kadar rahat hareket ettiğine dair her gün yeni bilgiler, belgeler ortaya çıkıyor.

Ülkemizi yönetenleri destekleyen yandaş gazeteler ise Kobanê'de kendini savunan halkın, IŞİD'den daha tehlikeli olduğu yönünde yayınlar yapmaya devam ediyor. Bir yandan örgütün insanlık suçları aklanmaya çalışılırken diğer yandan Suriye'ye yönelik savaş inadı yeniden gündeme getiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bedeli ne olursa olsun” diye başlayan cümlelerle Suriye'ye yönelik savaş hazırlıklarını duyuruyor. Kendi halkından esirgedikleri kucaklayıcı tavrı, dünyanın dört bir yanından devşirilmiş Cihatçı çetelere gösterenler, Suriye halklarına yönelik üstten, tehditkar ve saldırgan söylemlerini ve tavırlarını sürdürüyorlar.

Unutulmamalıdır ki Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği "bedeli” ödeyecek olanlar, kendisi, çocukları ve varlıklı çevresi değil bu ülkenin işçileri, emekçileri, yoksulları ve onların çocuklarıdır. Bugüne kadar AKP iktidarının izlediği savaş politikalarının bedelini ödeyen halkımıza bundan sonra daha fazlasını ödetmeye kalkmak kabul edilemez bir tutumdur. Komşu bir ülkede kışkırtılan iç savaşa müdahil olmak daha fazla kan dökülmesinden başka hiçbir sonuç getirmeyecektir.

Türkiye'yi yönetenlerin yapması gereken savaşa benzin dökmek değil, Suriye'de iç savaşı körükleyen IŞİD çetesine karşı inandırıcı, tatmin edici önlemler almaktır. Yapılması gereken ülkemizde ve Ortadoğu'da ırk ve mezhep ayrımcılığından vazgeçilmesidir. Türkiye'nin hedefi ülkede, bölgede ve dünyada barış olmalıdır.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak, savaş çığlığı atanlara ve savaş cephesine karşı ülkemizde ve bölgemizde kalıcı barışın sağlanması ve güçlü bir barış cephesinin oluşturulması için kendi sorumluluklarımızın da farkında olarak, tüm demokrasi güçlerini göreve davet ediyoruz.''

Vişne Haber Ajansı-Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları