loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK/Genel-İş Yıllığı ‘16-’17 Çıktı!

DİSK/Genel-İş Yıllığı ‘16-’17 Çıktı!
Tarih: 10.01.2019 - 15:20
Kategori: Sendika

Türkiye’de ve dünyada 2016-2017 yıllarında gerçekleşmiş ve emekçileri ilgilendiren gelişmelerin derlendiği DİSK/Genel-İş ’16-’17 yıllığı çıktı.

Ülkemizde emekçileri ilgilendiren bütün ekonomik, sosyal ve hukuksal gelişmeler ve veriler emek perspektifinden yorumlanarak tartışıldığı DİSK/Genel-İş ’16-’17’de; emeğin genel görünümü, emeğin gündemi ve emek mücadelesinin genel görünümü olmak üzere üç ana başlık bulunuyor.

“Emeğin Genel Görünümü” başlıklı ilk bölümde, Türkiye’de üretimin, kamu istihdamının ve bölüşümün temel göstergeleri 2016-2017 verileri ile yorumlanıyor.

“Emeğin Gündemi” başlıklı ikinci bölümde dünyada ve Türkiye’de emeğin gündemine dahil olan gelişmeler, ekonomik, toplumsal ve hukuksal çerçevede emeği ilgilendiren temel meseleler ve dönüşümler tartışılıyor.

“Emek Mücadelesinin Genel Görünümü” başlıklı son bölüm, dünyada ve Türkiye’de sendikal mücadelede yaşanan gelişmeleri, sendikal örgütlülük ve toplu iş sözleşmeleri, grev ve direnişleri verileri ile ortaya koyuyor.

DİSK'ten yapılan açıklamada, "Büyük işçi önderi, kurucu Genel Başkanımız Abdullah Baştürk’ün anısına çıkartmış olduğumuz yıllığımızın emek ve emekçiden yana, daha güzel bir dünya düşünü paylaştığımız herkes için bir başvuru kaynağı haline geleceğini umuyoruz" denildi.

DİSK/Genel-İş ’16-’17’ yıllığına ulaşmak için tıklayınız...

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları