loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır'da F-16 düştü

Diyarbakır'da F-16 düştü
Tarih: 02.09.2014 - 23:27
Kategori: Gündem

Diyarbakır'da F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Kadın pilot yüzbaşı Burcu Arpacı, uçak düşmeden önce fırlatma sistemini kullanarak kurtuldu...

Diyarbakır'da F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Kadın pilot yüzbaşı Burcu Arpacı, uçak düşmeden önce fırlatma sistemini kullanarak kurtuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kadın yüzbaşının ölümden döndüğü kazayla ilgili bilgi verdi.

Büyük bir soğukkanlılık örneği gösteren Yüzbaşı Arpacı, hava kuvvetlerindeki 4 kadın pilottan biri. Atlantik Okyanusu'nu F-16 ile geçen ilk kadın pilot.

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Kadın pilot Burcu Arpacı fırlatma koltuğunu kullanarak kurtuldu, uçak kısa bir süre sonra çakıldı. Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

UÇAĞIN MOTORU ALEV ALMIŞ

F-16 savaş uçağının motor kısmının alev aldığı belirtildi. Yetkililer eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada pilotun motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi. Yetkililer, pilotun terk ettiği uçağın bir elektrik direğine çarptıktan sonra pistin kenarına çakıldığını belirterek, uçakta patlama olmadığını açıkladı.

Pistte düşen uçağın enkazının kaldırılıp, uçuşlara kapatılan Diyarbakır Havalimanı’nın yeniden açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Diyarbakır'da F-16 düştü

4 KADINDAN BİRİ... OKYANUSU GEÇEN İLK KADIN PİLOT

Uçaktan fırlatma koltuğunu kullanarak ayrılıp paraşütle atlayan Hava Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Türk Hava Kuvvetleri'nde 4 kadın F-16 pilotundan biri olan Şefika Burcu Arpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Pilot Yüzbaşı Arpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan tatbikata katılarak Atlantik Okyanusu'nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu.

Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın eşi de pilot ve 2.5 yaşında bir kızları var.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ: SAĞLIK DURUMU İYİ

8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Diyarbakır'da 182'nci Filoya ait bir F-16 uçağı 02 Eylül 2014 günü saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askerî Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düşmüştür. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır.

ERDOĞAN: BAYAN YÜZBAŞIMIZ....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Azerbaycan'a hareketinden önce yaptığı basın toplantısında kazaya ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, "Az önce Genelkurmay başkanımla görüştüm. Bir F-16 uçağımız piste yaklaştığında bir bayan yüzbaşımız herhalde sıkıntıyı anlamış olacak ki atlayıp kurtuluyor. Uçak piste çakılmış oluyor" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları