loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır'da havalimanına roketatarlı saldırı

Diyarbakır'da havalimanına roketatarlı saldırı
Tarih: 28.08.2016 - 08:23
Kategori: Şehir

Diyarbakır Havalimanı’nda polis kontrol noktasına PKK’lı teröristler roketatarlı saldırı düzenledi. Roket mermileri boş araziye düşerken, saldırıda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki havalimanına yapılan 4 adet roketatarlı saldırı sonrasında havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı. İncelemelerin ardından havalimanı yeniden uçuşu açıldı. Diyarbakır'daki saldırı ile ilgili son dakika haberlerini aktarmaya devam edeceğiz...

Diyarbakır Havalimanı’nda polis kontrol noktasına PKK’lı teröristler roketatarlı saldırı düzenledi. Roket mermileri boş araziye düşerken, saldırıda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

DÖRT MERMİ ATTILAR

Merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Diyarbakır Havalimanı VİP bölümündeki polis kontrol noktasına PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Atılan 4 roket mermisi, boş araziye düştü. Patlamada, şarapnel parçaları nedeniyle havalimanının bazı camları kırıldı. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

HAVALİMANI GEÇİCİ OLARAK UÇUŞLARA KAPATILDI

Havalimanına giden yolları kesen polis ekipleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Bu arada, havalimanında bulunan yolcular ile personel terminal içine alındı. Geçici olarak havalimanı uçuşlara kapataldı. İncelemelerin ardından havalimanından rutin uçuşlara devam edildiği öğrenildi.

HAVALİMANINA SALDIRIYI DÜZENLEYEN PKK’LILARA OPERASYON

Atılan roketler VİP bölümünün yakınındaki bahçe kısmına düşerken, meydana gelen patlamada terminal binasının bazı camları kırıldı. Özel bir havayolu şirketinin İstanbul’dan gelen yolcu uçağının havalimanına inişinden kısa bir süre sonra gerçekleşen saldırı nedeniyle, yolcular arasında panik yaşandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, roketatarın düştüğü yerde detaylı inceleme yaparken, havalimanına giriş ve çıkışlar bir süre kapatıldı. Saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyona havadan polis helikopterleri de destek verdi. Kentte saldırganları yakalamak için operasyonlar devam ederken, geniş kapsamlı güvenlik önlemleri de alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: SEFERLER DEVAM EDİYOR

Valilikten yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlerce saat 00.04'te, çevre yolundan Diyarbakır Havalimanı polis noktası hedef alınarak roketle düzenlendiği değerlendirilen bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. VIP yolcu girişindeki 3 camda hasar meydana geldiği ve herhangi bir yaralanma ya da can kaybı bulunmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Olayla ilgili olarak saldırgan veya saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Havalimanında seferlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Konuyla ilgili gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır."

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları