loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır'da SES üyelerini açığa alma işlemi itiraz üzerine durduruldu

Diyarbakır'da SES üyelerini açığa alma işlemi itiraz üzerine durduruldu
Tarih: 25.07.2016 - 15:51
Kategori: Sendika

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalışan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi 82 kişinin açığa alınmasına itiraz eden SES, açığa almaların durdurulduğunu açıkladı.

Darbe girişiminin ardından tüm kamu kurumlarında cemaatle bağlantısı olduğu iddia edilen kişiler açığa alınmaya devam ediyor. Diyarbakır'da da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalışan 96 kişi açığa alındı. SES açığa alınanlardan 82'sinin sendika üyesi olduğunu belirterek bakanlığa itirazda bulunduklarını açıkladı. Yapılan görüşmeler sonucunda açığa alma yazılarının tebliğ edilmesinin durdurulduğu ifade edildi.

SES tarafından yapılan açılama şöyle:

"Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin ardından tüm kamu kurumlarında darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY ile ilişkilendirilerek birçok kamu görevlisinin açığa alınması süreci başlatılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında da önceden yapılan fişlemelerle hazırlandığı anlaşılan listeler ile özellikle Batman ve Diyarbakır’da onlarca sosyal hizmet emekçisi açığa alınma yazıları tebliğ edilmiştir ve mevcut listelerde üyelerimizin de yer aldığı görüşmüştür. Diyarbakır’da 96 kişiden 82’sinin sendikamız üyesi olduğu bilgisi kamuoyuna da yansımıştır.

Sürecin işletilmesinde yapılan yanlışların düzeltilmesi için Genel Merkezimiz hızlıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler ve yazışmalar yaparak sürecin üzerine gitmiştir. Bunun sonucunda Diyarbakır için hazırlanan listenin tekrar gözden geçirileceği ve gerekli düzeltmelerin yapılacağı tarafımıza iletilmiştir. Nitekim bugün (Pazartesi) itibarı ile Diyarbakır’da listelerdeki kişilere açığa alma yazılarının tebliğ edilmesi durdurulmuştur. Bakanlık tarafından liste gözden geçirilecektir. Eminiz ki bu yanlışlıktan geri dönülecektir. Sendikamız, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edecektir.

Sendikamız SES; kurulduğu günden bugüne darbe süreçlerinde en çok emek ve demokrasi mücadelesinin zarar gördüğünü savunmuş, ülkemizde geçmişte yaşanan bütün darbelerin karşısında olmuş; 15 Temmuz 2016 gecesi de Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum alarak demokrasi ve insan haklarının yanında yer almıştır. Geçmişten bu güne darbeler konusunda tutumu net olan ve sürekli olarak darbelerde zarar gören örgütümüzü, üye ve yöneticilerimiz açığa alınarak darbecilere yönelik yapılan operasyona dahil edilmesi kamu kurumlarında darbe girişimine karşı yürütülen sürecin siyasi bir cadı avına dönüştürülmek istendiğini yönündeki endişelerimizi artırmakta, Demokrasi ve özgürlükler mücadelesinde kararlı duruşu olan örgütümüzü baskı altına alma niyeti taşındığı görünmektedir."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları