loading
close
SON DAKİKALAR

Dolar yeni haftaya 5,47 seviyesinde başladı

Dolar yeni haftaya 5,47 seviyesinde başladı
Tarih: 12.11.2018 - 09:48
Kategori: Ekonomi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına devam edeceği beklentisiyle cuma günü yükselen dolar/TL, haftaya cuma günkü kapanışına yakın 5,47 seviyelerinden başladı.

Dolar/TL bugün 5,4750 seviyesinden işlem görüyor. 

Euro/TL ise 6,17 seviyesinde seyrediyor.

ABD piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olacağı bugün içeride saat 10:00'da açıklanacak olan Eylül ayı ödemeler dengesi verisi izlenecek. 

Uzmanlar, bugün yurt dışında veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt içinde ise eylül ayı ödemeler dengesi verilerinin takip edileceğini belirterek, ağustos ayından sonra eylülde de cari fazla verileceğini, bunun da ekonominin yeniden dengelenmesi anlamında oldukça önemli olduğunu kaydetti. Mali açıdan emsallerine göre oldukça iyi durumda olan Türkiye'nin, küresel finans piyasalarındaki yumuşak karnı olarak değerlendirilen cari açığın, bugün açıklanacak eylül ayı verileriyle gerilemeyi sürdüreceğini dile getirdi. 

Uzmanlar, eylülde cari işlemler dengesinin 1,97 milyar dolar fazla vermesini bekliyor. Ekonomistlerin söz konusu dönem için cari işlemler fazlası beklentileri 1,50-2,50 milyar dolar aralığında, 2018 sonuna ilişkin cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması ise 35,69 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Cari işlemler fazlası, ağustosta 2 milyar 592 milyon dolar ile rekor seviyede açıklanırken, 12 aylık cari açık ise 51 milyar 125 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmişti.

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları